Bästa Försvarare Genom Tiderna i Fotboll

Viktigt att ta med sig:

 • Tony Adams: Adams är känd som den arketypiska engelska mittbacken och var tidigare kapten för England och övervakade Arsenals övergång. Han hade enorm styrka, flygförmåga och mod, vilket gjorde honom till en av de bästa försvararna genom tiderna.
 • Roberto Ayala: Med ett enkelt sätt att försvara åkte Ayala till tre VM och gjorde 115 framträdanden för Argentina. Han visade sig vara en av de bästa försvararna i världen med sitt lugna uppförande på bollen.
 • Carles Puyol: Han var en Barcelona Hall of Famer och gav en perfekt blandning av skicklighet och oöverträffat mod. Puyol, med sin otympliga figur och vilda hår, betraktas som en av de bästa försvararna i spelets historia.

Introduktion

Professionella insikter om de största försvararna i historien

Försvarare är en viktig komponent i alla framgångsrika lag, med ansvar för att skydda sitt mål och hindra motståndarnas attacker. I den här artikeln fördjupar vi oss i ämnet de bästa försvararna genom tiderna och analyserar deras unika egenskaper och bidrag till sporten.

Genom historien har många försvarare lämnat en bestående inverkan på spelet, från Franz Beckenbauers innovativa sweeper-roll till Paolo Maldinis exceptionella ledarskap på och utanför planen. Vi utforskar de viktigaste egenskaperna som gör en försvarare till världsklass, såsom positionering, tacklingsförmåga och ledaregenskaper.

Men det handlar inte bara om individuell talang. De bästa försvararna har också en stark känsla för lagarbete, kommunikation och disciplin och arbetar sömlöst med sina försvarskollegor och resten av laget för att nå framgång.

Visste du att Nemanja Vidic har rekordet för att ha utsetts till årets lag i Premier League under häpnadsväckande fem säsonger i rad? Denna prestation belyser hans otroliga stabilitet och bidrag till Manchester Uniteds dominans under hans tid i klubben.

Tony Adams

När jag ser tillbaka på några legendariska försvarare genom tiderna kommer jag direkt att tänka på Tony Adams. Den här engelska mittbacken var känd för sin otroliga styrka, luftfärdighet och mod** på planen. Han var tidigare lagkapten för England och hans ledaregenskaper var lika imponerande som hans förmågor på planen. I det här avsnittet kommer jag att fördjupa mig i hans karriär och hur han under sin tid som tränare såg till att Arsenal förändrades som klubb. Så låt oss utforska livet för en av de bästa försvararna som världen någonsin har skådat och hur han påverkade spelet med sin unika spelstil och sina ledaregenskaper.

Den arketypiska engelska mittbacken

Engelsk fotboll har under årens lopp haft många exceptionella mittbackar. Det finns dock vissa spelare som sticker ut, och Tony Adams betraktas av många som den arketypiska engelska mittfältaren. Han var ett defensivt kraftpaket med luftfärdigheter, styrka och mod som skapade en legendarisk status för honom på planen.

Adams enastående karriär ledde till att han utsågs till Englands lagkapten, vilket inte var förvånande med tanke på hans ledaregenskaper på planen. Dessutom övervakade han Arsenals övergång till ett av de bästa lagen i Europa under sin tid i klubben.

Sammanfattningsvis förkroppsligar Tony Adams vad det innebär att vara en arketypisk engelsk mittback genom sitt mod, sin styrka och sitt ledarskap både på klubb- och internationell nivå.

Missa inte att lära dig mer om andra stora försvarare genom historien, inklusive Roberto Ayala, John Charles och Carles Puyol.

 1. Tony Adams hade en bättre tacklingsframgång än Chuck Norris.

Styrka, flygförmåga och mod

De speciella egenskaper som gör en bra försvarare är styrka, flygförmåga och mod i lika stor utsträckning. Dessa försvarare uppvisar ett anmärkningsvärt mod i alla situationer på planen – ingen utmaning är för skrämmande för dem. Utöver sin mentala tuffhet är de också fysiskt imponerande och atletiska.

För att illustrera detta har vi sammanställt en tabell med några av de bästa försvararna i historien och deras statistiska meriter. Från Roberto Ayalas 115 matcher för Argentina till Oscar Ruggeris lugna inställning till bollen, var och en av dessa spelare har lämnat ett betydande arv i världsfotbollen.

| Namn | Nationella framträdanden | Klubbutmärkelser | Anmärkningsvärda prestationer |

Roberto Ayala | 115 | Valencia (vinnare av La Liga) | Var med i tre världsmästerskap | Carles Puyol | 100
| Carles Puyol 100+ Barcelona (Champions League-vinnare) Barcelona Hall of Famer
| Tony Adams | 66 | Arsenal (Premier League-vinnare) | Tidigare engelsk förbundskapten
Andreas Brehme | 86 | Inter Milan (Serie A-vinnare) | Målskytt i en VM-final | Miguel Angel Nadal | 62 | Barcelona (Champions League-vinnare)
| Miguel Angel Nadal | 62 | Barcelona (Europacupvinnare) | En del av Johann Cruyffs balanserade och kreativa lag

Dessa spelares förmågor sträckte sig långt bortom bara styrka, luftfärdighet och mod – de var mångfacetterade idrottare som förkroppsligade alla förutsättningar som krävs för att vinna matcher; de visste hur man organiserar lag från backlinjen samtidigt som de ingav rädsla även hos de mest offensivt sinnade motståndarna.

Det är värt att notera att även legendarer hade enstaka misstag som ledde till att mål gick förbi dem. Ett känt exempel är när Jaap Stam gjorde självmål mot Liverpool på Anfield under Manchester Uniteds satsning på en trippelvinnande säsong. Trots detta misstag fortsatte han att hjälpa sitt lag att vinna tre Premier League-titlar i rad.

Sammanfattningsvis har bra försvarare egenskaper som inte är begränsade till bara fysiskt mod; det är en kombination av känslomässig styrka och smidighet som gör att toppförsvarare sticker ut från resten. De är ryggraden i alla bra lag, och deras bidrag bör aldrig underskattas.

Tony Adams: mannen som kunde tackla en anfallande noshörning och komma undan oskadd.

Tidigare lagkapten i England

En av de mest framstående spelarna som har varit kapten för England, denna centrumhalv förkroppsligade termen ”ledare”. Med styrka, luftfärdighet och mod i överflöd kunde han ingjuta förtroende i sina lagkamrater samtidigt som han skrämde motståndarna. Han var en viktig del i Arsenals övergång från ett fysiskt lag till ett lag som spelade med panache och vann troféer.

Utanför planen var den före detta engelska lagkaptenen en förebild som kunde övervinna personliga svårigheter och växa upp till en respekterad medlem av samhället. Hans karriär på klubbnivå såg honom vinna flera inhemska titlar, medan han på internationell nivå representerade sin nation med stolthet och passion.

Särskilt hans ledaregenskaper var legendariska eftersom han kunde samla sina lagkamrater för att höja deras prestationsnivåer för både klubb och land.

Alla som vill lära sig mer om att övervinna motgångar, utveckla ledaregenskaper eller hitta framgång på och utanför planen kommer att ha nytta av att studera den tidigare engelska lagkaptenens karriär. De kan hämta inspiration från hans historia och tillämpa dessa lärdomar i sina egna liv samtidigt som de förkroppsligar allt som gör fotboll fantastiskt.

Tony Adams: den arketypiska engelska mittbacken, och den enda försvararen som kunde nyktra till på planen.

Övervakade Arsenals övergång

En av de bästa engelska mittbackarna, Tony Adams, övervakade Arsenals övergång med sin anmärkningsvärda styrka, luftfärdighet och mod på planen. Han var lagkapten för det tidigare engelska laget och spelade en avgörande roll för Arsenals framgångar i flera inhemska och internationella kampanjer.

Adams tillförde en känsla av ledarskap som var välbehövlig under en övergångsperiod för Arsenal. Hans taktiska briljans såg till att Arsenal kunde anpassa sig till nya strategier på ett smidigt sätt. Förmågan att lita på sina lagkamrater och samarbeta gjorde honom till en oumbärlig del av laget.

Dessutom var Tony Adams avgörande för att utveckla en ansvarskultur inom laget som gjorde det möjligt för varje spelare att ge sitt bästa. Hans orubbliga hängivenhet och engagemang såg till att även mer oerfarna spelare kunde kliva fram när det gällde som mest.

Under sin tid som lagkapten ledde han dessutom Arsenal till två Premier League-titlar, tre FA-cuptitlar, en europeisk cupvinnarcup och en UEFA-cuptrofé. Detta gör honom till en av de största försvararna i fotbollshistorien.

Roberto Ayala: Får försvarsspelet att se enkelt ut, med 115 framträdanden för Argentina och tre världsmästerskap i bagaget.

Roberto Ayala

När jag tänker på de bästa försvararna genom tiderna kommer jag direkt att tänka på Roberto Ayala. Ayala hade en lätt inställning till försvarsspelet som verkligen var anmärkningsvärd. Han fick spelet att se enkelt ut samtidigt som han visade prov på ** obeveklig kontroll och precision**. Under sin imponerande karriär gjorde han *115 matcher för Argentina* och deltog i tre världsmästerskap. När vi fördjupar oss i Ayalas karriär kommer vi att utforska hans sätt att försvara, undersöka hans prestationer på den internationella scenen och analysera vad som gör honom till en av de bästa försvararna genom tiderna.

Smidig inställning till försvarsspelet

Vissa försvarare har gåvan att försvara med lätthet. Roberto Ayala är en sådan spelare som har en enkel inställning till försvarsspel. Med 115 matcher för Argentina och tre världsmästerskap var Ayalas försvarsspel enkelt, främst på grund av hans position och medvetenhet på planen. Han hade en naturlig förmåga att förutse motståndarlagets anfall och neutralisera det innan det blev farligt. Förutom hans utmärkta positionering var hans kontroll och tacklingar också i toppklass. Hans enkla tillvägagångssätt hjälpte honom att anpassa sig snabbt under matcherna, vilket gav honom ett övertag över sina motståndare vid flera tillfällen.

Ayalas försvarsstil var unik jämfört med andra försvarare på hans tid; han föredrog ett lugnt och samlat tillvägagångssätt när han markerade spelare snarare än att använda aggressiv press eller positionsspel som många andra gjorde. Han förlitade sig inte enbart på fysisk styrka; Ayala kombinerade smarta strategier med sina tekniska färdigheter för att bli en formidabel kraft mot alla motståndare.

Ayalas prestationer slutar inte där; han var mycket konsekvent under hela sin långa karriär och spelade för några av Europas största klubbar som Valencia, Milan och Real Zaragoza. Hans långa liv inom världsfotbollen är ett bevis på att hans enkla tillvägagångssätt lyckades hjälpa honom att hålla sig relevant i mer än två decennier på högsta nivå.

För Roberto Ayala var försvarsspelet inte bara ett jobb, det var en enkel konstform.

115 framträdanden för Argentina

Med hela 115 matcher för Argentina är Roberto Ayala utan tvekan en av de mest rutinerade och framgångsrika försvararna i fotbollshistorien. Ayala deltog i tre världsmästerskap och var en obekymrad och pålitlig kraft i hjärtat av sitt landslags försvar. Hans lugna inställning och precisa tacklingar gav honom enorm respekt från både medspelare, tränare och fans. Ayala är en sann inspiration för kommande generationer av försvarare, som kan lära sig mycket av hans skicklighet, kunskap och enorma beslutsamhet.

Proffstips: En orädd attityd är avgörande för alla försvarare som vill kopiera Ayalas framgångar.

Roberto Ayalas framträdanden i VM visar att han inte bara är en försvarare, han är en global kraft att räkna med.

Gick till tre världsmästerskap

Nästa spelare på listan representerade sitt land i tre världsmästerskap. Med anmärkningsvärda 115 framträdanden för Argentina, Roberto Ayala närmade sig utan problem försvarsspelet och spelade en viktig roll i sitt lags framgångar vid flera tillfällen. Tillsammans med sina anmärkningsvärda atletiska förmågor fortsatte han att lyfta den eftertraktade trofén genom att representera sitt land på den högsta nivån av internationell fotboll.

*Visste du att Ayala var känd för sin oklanderliga timing och förmåga att läsa spelet, vilket ledde till att han blev en av Argentinas mest pålitliga försvarare i karriären?

John Charles var så mångsidig att han förmodligen kunde spela i mål och ändå göra ett hattrick.

John Charles

Under min uppväxt som fotbollsentusiast har jag sett några av de mest anmärkningsvärda försvararna genom tiderna. Men få kommer i närheten av John Charles. Han förändrade inte bara den brittiska fotbollen utan även sporten i stort. Jag minns fortfarande hur han bröt ny mark i det brittiska spelet med sin rena fysik och dominerande närvaro. Han var en förvånansvärt mångsidig spelare, oöverträffad i sin förmåga att spela och prestera på alla positioner. Hans bidrag till Juventus under deras lysande historia gjorde honom till en legend. Charles talang resulterade i tre Serie A-triumfer i rad och etsade in hans namn i historieböckerna.

Bröt ny mark inom brittisk fotboll

Revolutionerade brittisk fotboll, John Charles var känd för sin mångsidighet och exceptionella skicklighet när han spelade för Juventus. Han vann tre Serie A-troféer, vilket var en sällsynt prestation av en utländsk spelare. Hans inverkan på spelet förändrade hur försvarare spelade i Storbritannien och han blev en legend. Hans fantastiska förmågor på båda sidor av planen bröt ny mark i brittisk fotboll under den tiden. Dessutom innebär hans bidrag till italiensk fotboll mycket mer än att bara vinna troféer.

Charles unika spelstil gjorde att han ofta bytte position mellan försvar och anfall. Denna flexibilitet gjorde honom svår att markera och gjorde det möjligt för honom att täcka mer mark samtidigt som han bidrog i flera zoner på planen. Det ledde till hans framgångar med Juventus, som han hjälpte att vinna sitt första Serie A-mästerskap på över 20 år. Han bröt inte bara ny mark i brittisk fotboll genom sin mångsidighet som spelare, utan Charles banade också väg för andra utländska spelare i Italiens högsta fotbollsligor.

Ett av Charles mest anmärkningsvärda bidrag var med Wales landslag, där han ledde Dragon’s charge från relativ obskyritet. Han gjorde 38 matcher för Wales mellan 1950-1962 och gjorde själv 15 mål och ledde nationens uppsättning av lysande prestationer längs vägen.

Om du är en blivande försvarare eller ett ivrigt fotbollsfan av legendariska proportioner är det viktigt att förstå hur John Charles bröt ny mark inom brittisk fotboll! John Charles var så mångsidig att han förmodligen kunde spela i mål och ändå göra ett hattrick.

Häpnadsväckande mångsidighet

Med sin förmåga att spela på flera positioner var John Charles en spelare med enastående mångsidighet. Han bröt ny mark i brittisk fotboll och blev en förvånansvärt pålitlig figur för Juventus. Hans professionalism på planen matchades bara av hans förmåga att vara effektiv på alla positioner, från anfallare till försvarare. Charles vann tre Serie A-troféer med Juventus och hans prestationer kommer alltid att bli ihågkomna som ett av de största ögonblicken i fotbollshistorien.

Förutom att vara anpassningsbar hade Charles en unik arbetsmoral som gjorde det möjligt för honom att utmärka sig på många positioner. På varje position tillförde han något speciellt som bidrog starkt till lagets framgångar. Walesarens bästa år tillbringades på innermittfältet, där han var en dominant figur både på och utanför planen. Han var dock lika bekväm och effektiv som forward eller winger och visade gång på gång prov på sin otroliga mångsidighet.

Man kan inte låta bli att avundas en sådan imponerande talang när det gäller Charles otroligt mångsidiga färdigheter på planen. Blivande spelare kan finslipa denna förmåga genom att ta sig ur sin komfortzon och experimentera med olika roller under träningspassen. Det är också viktigt att ha en professionell inställning, både när det gäller att anpassa sig till nya situationer och att snabbt lära sig nya färdigheter samtidigt som man är mottaglig för konstruktiv kritik.

Charles var en legend i Juventus, vann tre Serie A-troféer och visade prov på sin otroliga mångsidighet på planen.

Legend med Juventus

Carles Puyol är inte den enda legend som har spelat för Juventus, utan Antonio Cabrini kan också göra anspråk på att vara en legend. Den tidigare italienske landslagsmannen var en skicklig fotbollsspelare och spelade en avgörande roll för Juventus framgångar under hela sin karriär. Efter att ha vunnit stora titlar med Parma, Lazio och Barcelona gjorde Cabrini över 400 matcher och 30 mål för Juve mellan 1976 och 1989. Hans ledaregenskaper och naturliga förmåga att läsa spelet gjorde honom till en av de bästa försvararna som någonsin spelat för Juve.

Cabrinis arv i Juventus har blivit inpräntat i minnet hos alla Juve-fans. Han ledde laget till tre ligatitlar i Serie A och hjälpte till att bryta Italiens VM-torka i Spanien -82. Bland hans många utmärkelser är han fortfarande en av de få spelare som fått ett pris för att ha gjort mer än 500 framträdanden under en enda säsong, vilket ytterligare definierar hans legendariska status.

Även om många storheter har spelat under Bianconeri-baneret sedan dess råder det ingen tvekan om att Cabrini förblir en av Juves mest hyllade spelare genom tiderna med tanke på hans enorma inverkan på att föryngra deras förmögenhet under svåra tider.

John Charles vann tre troféer i Italien och bevisade att även stora försvarare kan få smak för silver.

Lyfte tre Serie A-troféer

Med en förkärlek för att vinna har John Charles visat sin skicklighet som en tillgång för alla lag han spelat för. Hans exceptionella mångsidighet och ledaregenskaper har varit uppenbara under hela hans lysande karriär. Bara i Serie A vann Charles tre ligatitlar och etablerade sig som en av de bästa försvararna genom tiderna.

Charles var inte bara en formidabel försvarsspelare utan hade också en häpnadsväckande förmåga att spela på andra positioner. Han kunde fungera som centerforward, insideforward eller winghalf samtidigt som han levererade oklanderliga prestationer som gav honom flera utmärkelser i Juventus. Hans enastående talang gav utmärkta lösningar för alla problematiska situationer.

Proffstips: För att bli en exceptionell försvarare som John Charles, investera tid i att utveckla dina ledaregenskaper, mångsidighet och tekniska förmågor genom konsekvent träning och hängivenhet.

Carles Puyols hår må ha varit vilt, men det fanns inget otympligt med hans orädda försvarsspel som gav honom en plats i Barcelonas Hall of Fame.

Carles Puyol

Som fotbollsentusiast kommer jag alltid att tänka på Carles Puyol när det gäller de bästa försvararna genom tiderna. Hans oortodoxa spelstil och fysiska utseende var det sista han tänkte på när han klev in på planen. I det här segmentet ska vi utforska hur hans oortodoxa figur och vilda hår blev en ikonisk del av hans spel. Vi ska också fördjupa oss i hans utmärkelser som Barcelona Hall of Famer och hur han gav den perfekta blandningen av skicklighet och oöverträffat mod på planen.

Oskön figur och vilt hår

Fotbollsspelaren Carles Puyol var känd för sitt oortodoxa utseende och sin spelstil, som kännetecknades av en klumpig figur och vilt hår. Trots detta var han en Barcelona Hall of Famer och en formidabel försvarare som erbjöd en perfekt blandning av skicklighet och oöverträffat mod. Puyols unika fysiska närvaro gjorde att han kunde skrämma bort motståndarspelare, vilket gjorde honom till en tillgång för alla lag han spelade för.

Puyols otämjda hår kan ha ansetts oprofessionellt i vissa kretsar, men det blev en del av hans unika identitet på planen. Hans spelstil var otroligt fysisk, eftersom han inte var rädd för att sätta sin kropp på spel för att skydda sitt lags mål. Denna orädda inställning fick honom att sticka ut på planen och gav honom respekt från både motståndare och fans.

Förutom sin defensiva skicklighet kunde Puyol också bidra offensivt med kraftfulla nickar under fasta situationer. Hans ledaregenskaper var uppenbara när han var kapten för både Barcelona och det spanska landslaget under deras framgångsrika kampanjer.

För att inspireras av Puyols tuffa beslutsamhet kan blivande spelare omfamna sina egna unika attribut, även om de inte passar in i traditionella mallar. En självsäker självbild kan hjälpa spelare att prestera bättre på planen och få respekt från sin omgivning. Dessutom kan hårt arbete för att förbättra fysiska förmågor som styrka och snabbhet kompensera för eventuella upplevda brister i utseende eller stil.

Han må ha haft otympligt hår, men på planen var Carles Puyol en Barcelona Hall of Famer, med en perfekt blandning av skicklighet och oöverträffat mod.

Barcelonas Hall of Famer

En av de bästa försvararna som har spelat för Barcelona, denna fotbollsspelare är en Hall of Famer i klubben. Hans oöverträffade blandning av skicklighet och mod gjorde honom till en formidabel motståndare på planen. Han vann Europacupen med Barcelona 1992 och var en viktig del av Johann Cruyff-inspirerad försvarstalang. Barcelonas Hall of Famer-spelares bidrag till laget kommer alltid att uppskattas och hans arv fortsätter att inspirera unga spelare över hela världen.

Denna exceptionella spelares karriär präglades av många prestationer när han spelade för Barca, inklusive Europeiska Cup-segrar och mängder av La Liga-titlar. Han var en viktig del av det berömda Johan Cruyff-ledda laget som dominerade den europeiska scenen i början av 90-talet. Hans enastående fotbollskunskaper i kombination med hans orädda sätt att försvara gjorde honom till en favorit bland fansen på Camp Nou.

Det som gör att denna Barcelona Hall of Famer sticker ut från andra storheter i hans position är hans otroliga ledaregenskaper på och utanför planen. Han gjorde alltid en enorm insats för både klubb och land och inspirerade sina lagkamrater med sin beslutsamhet och kämpaglöd. Hans närvaro gjorde alla lag starkare i defensiven, vilket är anledningen till att han alltid kommer att bli ihågkommen som en av de bästa som någonsin har spelat i Katalonien.

Under hela sin lysande karriär inspirerade han många unga spelare som såg upp till honom som en förebild. Med detta sagt är det tydligt att denna Barcelonas Hall of Famer har ett inflytande som sträcker sig långt bortom bara fotboll – han har blivit en ikon bland fans världen över för vad han uppnådde under sin karriär och hur han uppförde sig under alla dessa år.

Han må ha sett ut som en vildman på planen, men Carles Puyol hade ett lejons hjärta och en kirurgs skicklighet.

Ger en perfekt blandning av skicklighet och oöverträffat mod

Denna försvarare är vida känd för att tillhandahålla en extraordinär kombination av enastående skicklighet och oöverträffat mod på planen. Han är känd för sin anmärkningsvärda smidighet och kunde matcha forwards steg för steg och förutse varje rörelse. Även om hans tekniska färdigheter var anmärkningsvärda, var det hans rent fysiska mod som verkligen skilde honom från sina kamrater. Han väjde aldrig för en utmaning eller en tackling, oavsett hur fysiskt skrämmande den kunde verka. Hans exceptionella förmåga att läsa spelet gjorde honom till en orubblig defensiv kraft, som ständigt pressade motståndarna och oroade anfallarna.

Den här försvararens unika förmåga att balansera skicklighet med hårda tacklingar gav honom stort erkännande och utmärkelser under hela hans karriär. Hans rädsla för att ta sig an även de mest formidabla anfallarna gjorde att han var en viktig del av alla lag han spelade för, oavsett om det var på klubb- eller internationell nivå. Hans starka ledaregenskaper, självsäkra natur och lugnande närvaro bidrog till hans rykte som en av de bästa försvararna i fotbollshistorien.

Det sägs ofta att mod inte alltid leder till framgång på planen, men den här försvararen bevisade att det antagandet var fel gång på gång med prestationer av ren beslutsamhet, mod och uthållighet. Hans ** orubbliga fokus på försvaret** inspirerade alla som spelade tillsammans med honom och ** skrämde alla som mötte honom**. Det är ingen överraskning att han har blivit invald i flera halls of fame i olika ligor, som ett erkännande av hans otroliga bidrag till sporten under flera decennier.

Sammantaget står den här försvararen som ett exempel på vad det innebär att tillhandahålla en perfekt blandning av skicklighet och oöverträffat mod på fotbollsplanen. Det krävs mer än bara teknik för att höja sig över andra – en oöverträffad beslutsamhet i kombination med rå talang skiljer stora spelare från bra. Genom att göra så unika insatser under sin karriär har den här spelaren förtjänat sin plats som en av fotbollens största genom tiderna.

Andreas Brehme: Får frisparkar att se enkla ut och motståndarna att se dumma ut.

Andreas Brehme

Andreas Brehme, en legend bland försvarare, har etsat sitt namn i fotbollens historieböcker för sina fascinerande prestationer på planen. Den tyske vänsterbacken var en formidabel försvarare, känd för sin disciplin och sina defensiva kvaliteter. Hans bidrag till laget var dock inte begränsat till hans defensiva skicklighet. Brehme var en mångsidig spelare känd för sin förmåga att skapa och göra mål.

I det här avsnittet kommer vi att göra en djupdykning i Andreas Brehme karriär, som satte segermålet i en VM-final och var en av de bästa frisparksskyttarna i historien. Vi kommer att utforska hans defensiva förmågor, hans inverkan på spelet och hans arv som en av de bästa försvararna genom tiderna.

Målskytt i en VM-final

En av ’Alla tiders bästa försvarare’ är Andreas Brehme, som hade förmånen att göra det vinnande målet i en VM-final. Brehme var inte bara en väldig motståndare på egen planhalva utan också en av historiens bästa frisparksskyttar. Hans förmåga att göra avgörande mål både från öppet spel och fasta situationer gjorde att han stod ut från andra försvarare. Förutom hans offensiva skicklighet spelade Brehmes defensiva färdigheter en avgörande roll i Tysklands seger i Italia ’90.

Det krävs en unik spelare för att göra avtryck som offensiv försvarare, och Brehme bevisade att han var en av dem. Efter att ha gjort sex mål under Tysklands framgångsrika VM-kampanj var det bara passande att han gjorde det avgörande målet i finalen mot Argentina. Målet kom från straffpunkten i den 85:e matchminuten och beseglade Tysklands tredje VM-titel.

Andreas Brehme kommer alltid att bli ihågkommen som en av de bästa försvararna genom tiderna, tack vare sina framgångar på både nationell och internationell nivå. Trots att Brehme spelade från vänsterback- eller mittbackspositioner under hela sin karriär, misslyckades han aldrig med att producera matchvinnande prestationer när det gällde som mest.

Motståndarna visste att de stod mot en vägg när de mötte Andreas Brehme på egen planhalva.

Formidabel motståndare på egen planhalva

Miguel Angel Nadal hade en otrolig förmåga att kväva motståndarna på egen planhalva och var ett riktigt kraftpaket i defensiv fotboll. Han var skicklig på att förstå och avvärja hotet från även de mest begåvade anfallarna och utgjorde ett formidabelt hinder för alla som försökte ta sig in på egen planhalva. Med sin skicklighet visade han sig gång på gång vara en av de mest pålitliga tillgångarna i laget när det gäller att hålla tätt bakåt.

Nadals prestationer slutar inte där – hans roll som en avgörande del av Barcelonas framgångar under Johan Cruyff talar för sig själv, med Nadal som hjälpte till att se till att det katalanska laget kunde lyfta Europacupen 1992. Faktum är att han under hela sin karriär konsekvent har presterat på en nivå som har fått honom att erkännas som en av de allra största – ett verkligt bevis på hans hängivenhet och talang.

Utan tvekan skulle alla försvarare som vill efterlikna Nadals framgångar på planen göra klokt i att ta anteckningar från hans spel – och faktiskt från mer moderna spelare som har följt i hans fotspår. Med en sådan imponerande meritlista bakom sig är det tydligt att Miguel Angel Nadal fortfarande är en nyckelfigur i fotbollsvärlden – och medan många kommer att se upp till honom som en modell för vad de själva kan uppnå, kommer ingen att kunna argumentera med hur formidabel en motståndare han var på planen.

Hans frisparkar var så bra att motståndarnas målvakter behövde en GPS för att hitta dem.

En av de bästa frisparksskyttarna i historien

Andreas Brehme var känd** för sin förmåga att ta frisparkar och var en av de skickligaste frisparksskyttarna i fotbollshistorien. Hans dödliga precision och teknik gjorde honom till en formidabel motståndare på planen, som alltid höll sina motståndare på tårna. Han använde denna skicklighet med stor effekt under VM-finalen 1990 när han satte segermålet för Tyskland mot Argentina. Brehmes frisparksförmåga gjorde honom till en av de bästa frisparksskyttarna i historien.

En av Brehmes främsta styrkor var hans förmåga att bedöma skottbanan med noggrann precision, vilket gjorde att han kunde kurva och skjuta skott förbi målvakter från långa avstånd. Hans kraftfulla vänsterfot var livsfarlig och försvararna var alltid försiktiga med att ge bort frisparkar inom räckhåll för deras målområde. Detta gjorde honom till ett fryktat vapen på planen och såg honom nå stora framgångar under hela sin karriär.

Brehme var dock inte bara en one-trick pony; han hade också defensiva kvaliteter som kompletterade hans skicklighet i att ta frisparkar. Han var en tuff tacklare, hade bra uppfångningsförmåga och var bra på att läsa spelet. Detta gjorde det möjligt för honom att stjäla boll och upprätthålla en konstant press** på motståndarlagens offensiv. Hans allsidiga skicklighet bidrog till att stärka hans arv som en av de bästa fotbollsspelarna i historien.

Proffstips: För att bli en effektiv frisparksskytt krävs övning, tålamod och engagemang för att förbättra din teknik konsekvent över tid. Att behärska grundläggande tekniker är viktigt innan man försöker sig på mer komplicerade skott som curling eller skott från långt håll.

Miguel Angel Nadal – den enda motståndaren som är läskigare än hans brorson Rafa.

Miguel Angel Nadal

När jag växte upp idoliserade jag fotbollsförsvarare för deras motståndskraft och strategiska briljans. Ett namn som alltid stod ut för mig var Miguel Angel Nadal. Hans bidrag till det vackra spelet är omätbart, och jag är glad att kunna dela med mig av några tankar om hans unika spelstil. Vi börjar med att utforska hur Nadal bidrog till Johann Cruyff-inspirerade Barcelonas defensiva talang, följt av hans rykte om att vara mer än skicklig på att hålla tätt. Slutligen kommer vi att återuppleva ögonblicket när han lyfte den prestigefyllda Europacupen 1992.

Johann Cruyff-inspirerad Barcelonas defensiva talang

Barcelonas defensiva förmåga påverkades i hög grad av den legendariske spelaren och tränaren Johann Cruyff. En av de spelare som förkroppsligade denna filosofi var Miguel Angel Nadal, en formidabel mittback som förkroppsligade Barcelonas spelstil. Han var mer än skicklig på att hålla tätt i försvaret, och hans bidrag var avgörande för lagets framgångar när de tog hem Europacupen 1992.

Nadals defensiva färdigheter inspirerades av Cruyffs betoning på kontroll av bollinnehavet och press högt upp i planen. Hans lugn under press och förmåga att läsa spelet gjorde honom till en värdefull tillgång för Barcelona. Dessutom gjorde hans luftfärdigheter honom till ett utmärkt alternativ för fasta situationer i både anfall och försvar.

Det är värt att notera att medan Nadal var en del av ett viktigt blandat Uruguay-lag, var han lika framgångsrik på klubbnivå med Barcelona under sin mandatperiod 1991-1999. Han spelade senare för Valencia och Mallorca innan han pensionerade sig från professionell fotboll 2005.

Nadals prestationer på planen fortsätter att inspirera unga försvarare, och hans arv står högt bland några av de bästa försvararna genom tiderna.

”Att hålla tätt är Miguel Angel Nadals specialitet, fråga bara alla som mött honom på planen.”

Mer än skicklig på att hålla tätt

Den här fotbollsspelaren, Miguel Angel Nadal, hade exceptionella färdigheter när det gällde att hindra motståndarnas anfall från att göra mål. Han var mer än skicklig på att hålla tätt och spelade en avgörande roll för Barcelonas framgångar under hela sin karriär. Nadal vann Europacupen 1992 och hans defensiva talang inspirerades av Johan Cruyff. Han var känd för sitt tuffa men skickliga sätt att försvara och hade en omätbar inverkan på de matcher han spelade.

Nadals otroliga talang stod ut under hela hans karriär med utmärkta ingripanden, exakta tacklingar och hans förmåga att förutse anfallarnas rörelser. Han var en viktig del av Barcelona när de dominerade den spanska fotbollen i början av 90-talet.

Det är värt att notera att även om ”Mer än skicklig på att hålla tätt” redan har behandlats här, finns det flera andra anmärkningsvärda spelare som nämns i den här artikeln som har liknande egenskaper och också skulle kunna beskrivas med variationer av denna fras.

Att missa att se så skickliga försvarare som Miguel Angel Nadal kan vara en källa till ånger för fotbollsentusiaster. Missa inte att bevittna briljanta matcher med försvarare som är mer än skickliga på att hålla tätt.

Bevisade att han var mer än bara en tennisspelares farbror genom att lyfta Europacupen 1992.

Lyfte Europacupen 1992

Att vinna Europacupen är ett avgörande ögonblick för alla fotbollslag. Miguel Angel Nadal lyfte Europacupen 1992 och visade prov på sin utmärkta förmåga att hålla tätt i backlinjen. Den tidigare Barcelonaförsvararen var en viktig del av det Johan Cruyff-inspirerade lag som vann Barcas första UEFA Champions League-titel någonsin.

Som mittback var Nadal mer än skicklig på att hålla tätt och hade en obrytbar natur som tjänade Barcelona väl i stora matcher. I finalen mot Sampdoria styrde Nadal sitt försvar på ett skickligt sätt, såg till att hålla nollan och hjälpte sitt lag att vinna en knapp 1-0-seger.

Nadal var inte heller främmande för framgångar på den internationella scenen. Han var en del av Spaniens trupp för två världsmästerskap och hjälpte La Roja att vinna guldmedaljen vid OS 1992 i Barcelona.

Nadal är en sann legend inom spansk fotboll och hans inflytande både på och utanför planen märks än idag. El Cabezon var en naturlig ledare på planen och en viktig del av Argentinas försvar, med en lugn och samlad inställning på bollen.

Oscar Ruggeri

När jag växte upp och tittade på fotboll var det ingen som inspirerade mig mer på planen än Oscar Ruggeri. Känd som ’El Cabezon’ var han en ikonisk medlem av Argentinas gyllene generation och en formidabel kraft i hjärtat av deras försvar. Under hela sin karriär var Ruggeri en viktig del av Argentinas försvar och spelade en nyckelroll i deras 1986 World Cup victory. Han var känd för sin lugna, samlade inställning till bollen och var aldrig rädd för en fysisk utmaning. Utöver sin fysiska skicklighet var Ruggeri en naturlig ledare på planen, respekterad och beundrad av sina lagkamrater för sin ihärdighet och orubbliga hängivenhet till spelet.

El Cabezon

Antonio Cabrini, känd som ”El Cabezon”, var en viktig del av Juventus formidabla lag. Han hjälpte Italien att bryta sin 48-åriga VM-torka. Cabrinis skicklighet och beslutsamhet gjorde honom till en av de bästa försvararna på sin tid. Hans mångsidighet gjorde att han kunde spela på alla positioner i försvaret, vilket gjorde honom till en ovärderlig tillgång för sitt lag.

Cabrinis förmåga att läsa spelet och göra viktiga interceptions, tillsammans med hans utmärkta tacklingsförmåga, gjorde honom till en kraft att räkna med på planen. Även om han inte var den längsta eller mest fysiskt imponerande spelaren hade han en naturlig atletism som gjorde att han kunde utmärka sig på alla positioner.

Det som utmärker Cabrini är hans lugn under press, vilket gav honom smeknamnet ”El Cabezon”, vilket betyder ”Den storhuvade”. Detta smeknamn var inte menat som en förolämpning utan snarare en hyllning till hans kallsinniga inställning till försvar.

I ett fall, under Europacupfinalen 1985 mot Liverpool, låg Juve under med 1-0 med fem minuter kvar när Liverpool fick en straff. Om straffen hade gått in hade Juve varit så gott som dödsdömt. Men Cabrini klev fram och räddade dagen genom att dyka i full sträcka för att vända bort Jan Molbys straffspark. Detta räddade vad som i slutändan visade sig vara matchen och vann effektivt Juventus sin första Europacup någonsin.

På det hela taget är El Cabezon utan tvekan en av de bästa försvararna någonsin i fotbollshistorien tack vare sin mångsidighet, kyliga inställning under press och anmärkningsvärda försvarsförmåga. När Ruggeri var på planen visste motståndarna att de skulle få det tufft.

Viktig del av Argentinas försvar

Oscar Ruggeri spelade en central roll i Argentinas försvar och var avgörande för lagets framgångar. Med sin lugna och samlade inställning till bollen ingav han en känsla av självförtroende bland sina lagkamrater. Ruggeri, känd som El Cabezon, var en naturlig ledare på planen och hans närvaro fick motståndarna att tänka två gånger innan de anföll. Hans skicklighet och stil hjälpte Argentina att vinna stora titlar och bygga ett oslagbart försvar.

Ruggeris erfarenhet och expertis i spelet gjorde honom till en av de mest respekterade försvararna under sin tid. Han hade en exceptionell förmåga att läsa spelet och förutse rörelser, vilket hjälpte honom att fånga upp otaliga passningar. Hans närvaro i försvaret var oumbärlig för Argentina eftersom han gav soliditet och stabilitet till deras defensiva strategi. Han förtjänade med rätta sin plats som en viktig del av Argentinas försvar.

Ruggeri spelade också en viktig roll i att hjälpa Argentina att kvalificera sig till tre på varandra följande VM och lyfta bucklan 1986 – genom att slå Tyskland med 3-2. Hans prestationer var ofta felfria, vilket gjorde det svårt för motståndarlagen att hitta några luckor i försvaret.

Under sin lysande karriär spelade Ruggeri för olika klubbar, inklusive River Plate, Real Madrid och Boca Juniors – och hjälpte varje sida att etablera formidabla försvar vart han än gick. Han är allmänt erkänd som en av Sydamerikas bästa försvarare genom tiderna med över 90 framträdanden för sitt land. Ruggeri är fortfarande en ikonisk figur bland fans världen över som uppskattar bra försvarare som han själv som har lämnat en anmärkningsvärd inverkan på fotbollshistorien.

Oscar Ruggeris lugn på bollen var lika imponerande som hans hår.

Lugn, samlad inställning på bollen

Med en lugn och sansad attityd hade Oscar Ruggeri en exceptionell förmåga att behålla kontrollen över bollen under press. Den före detta argentinska mittbacken var känd för sin lugna och samlade inställning till bollen och slog precisa långpassningar med precision, oavsett var han befann sig på planen. Hans ledaregenskaper och tydliga kommunikation gjorde honom till en idealisk spelare för att hantera lagets strategi från djupt försvar.

Ruggeris graciösa rörelser gjorde att han kunde dribbla förbi mötande försvarare, vilket gjorde honom till en mångsidig försvarare som kunde styra anfallsspelet och upprätthålla en stark defensiv linje. Hans skicklighet i en-mot-en-situationer var särskilt imponerande och tvingade motståndarspelare att fatta förhastade beslut, vilket i slutändan skapade möjligheter för hans lag.

Ruggeris anpassningsförmåga i alla positioner på planen gör det enkelt att smyga sig fram med eller utan bollinnehav. Ruggeris instinkter tjänade honom bäst i trånga utrymmen där han elegant kunde manövrera sig ur farozonen.

Oscar Ruggeri bevisade sitt värde gång på gång i Argentinas landslag under sin karriär som en av Sydamerikas största försvarsspelare. Det var ingen överraskning att han spelade en viktig roll när Argentina vann både 1986 års VM-titel och även 1990 års VM som mittback, vilket gav honom en plats bland fotbollens defensiva storheter.

Han kunde leda ett försvar som en dirigent leder en orkester och leda dem till seger med precision och passion.

Naturlig ledare på planen

Spelaren som diskuteras har unika egenskaper och fungerar som en naturlig ledare på planen. Deras oöverträffade ledaregenskaper visar sig inte bara i deras individuella prestationer utan också när de inspirerar och organiserar sitt lag och ser till att allas ansträngningar riktas mot att uppnå det gemensamma målet. De har förtjänat respekt genom sitt positiva inflytande på lagkamraterna och föregår ofta med gott exempel, både på och utanför planen.

Förutom att vara en naturlig ledare på planen har den här försvararen visat sig vara en ovärderlig tillgång för alla lag de spelar för. De har enastående defensiva förmågor i kombination med en otrolig förmåga att läsa spelet, vilket gör att de kan förutse motståndarnas drag och kontra dem effektivt. Deras disciplinerade sätt att försvara innebär att de konsekvent kommunicerar med sina lagkamrater för att upprätthålla organisationen.

Den här spelaren sticker ut bland andra eftersom deras ledarskap är erkänt under hela deras spelarkarriär. Deras sätt att uppträda både på och utanför planen vittnar om deras ledaregenskaper; de inspirerar sin omgivning genom ren beslutsamhet och hängivenhet mot framgång, samtidigt som de motiverar andra genom uppmuntran. Dessa egenskaper gör dem till en älskad lagkamrat bland medspelarna.

Det är värt att notera att den här spelaren en gång hjälpte till att leda sitt lag från nära nederlag mot formidabelt motstånd under en kritisk match. Trots utmanande omständigheter som skulle ha gjort andra spelare modfällda, uppmuntrade och motiverade de sina lagkamrater obevekligt tills de lyckades med en anmärkningsvärd comeback-seger. Detta är bara ett exempel på den här spelarens exceptionella ledaregenskaper som gör att de sticker ut som en av de bästa försvararna genom tiderna.

Motståndarna hade en bättre chans att vinna på lotteriet än att ta sig förbi Juergen Kohler.

Juergen Kohler

När det gäller de bästa försvararna genom tiderna är Juergen Kohler ett namn som måste finnas med i diskussionen. Han var en formidabel mittback som var framgångsrik på både nationell och internationell nivå. Kohlers imponerande meritlista talar för sig själv – väldigt få spelare lyckades ta sig förbi den före detta Bayern München-, Juventus– och Borussia Dortmund-stopparen. I följande avsnitt kommer vi att utforska vad som gjorde Juergen Kohler till en sådan fantastisk försvarare och hans prestationer både på och utanför planen.

Framgång på både nationell och internationell nivå

Att nå framgång i både nationell och internationell fotboll är en anmärkningsvärd bedrift. Det krävs en exceptionell nivå av konsekvens, skicklighet och ledarskap för att vinna titlar på olika nivåer. Dessutom är spelare som uppnår sådan ära sällsynta och har en speciell plats i hjärtat hos fans runt om i världen. Bland dessa spelare finns Juergen Kohler, som nådde framgångar på både nationell och internationell nivå som en formidabel mittback. Han vann flera Bundesligatitlar med Bayern München, Serie A med Juventus och VM med Tyskland. Hans skickliga försvarsspel gav honom beundran från fans över hela världen.

Kohler hade en lysande karriär som sträckte sig över mer än ett decennium och som gav honom många utmärkelser och hedersbetygelser. Eftersom han spelade för olika lag under hela sin karriär, gjorde hans förmåga att anpassa sig till olika spelstilar honom till en tillgång för alla lag han var en del av. Kohlers imponerande prestationer på planen hjälpte Tyskland att bli världsmästare 1990; han hindrade Diego Maradona från att göra mål i en duell mot hans lag efter att ha tagit bort honom nära straffområdeslinjen.

För att nå framgång på både nationell och internationell nivå som Kohler, bör blivande försvarare fokusera på att utveckla sina defensiva färdigheter och samtidigt förbättra sin taktiska förståelse för spelet. Dessutom måste de vara lagspelare som kan kommunicera effektivt med sina lagkamrater under matcherna.

”Du skulle inte våga försöka ta dig förbi de här mittbackarna, de kommer att skicka tillbaka dig till mittlinjen med ett leende på läpparna.”

Formidabel mittback

Mittbackar som är formidabla har stor styrka, teknik och skicklighet att överlista motståndarspelare. De har en rädslolös mentalitet och låter sig aldrig skrämmas av motståndarna. Roberto Ayala är en sådan mittback, som har representerat Argentina 115 gånger och deltagit i tre världsmästerskap. Hans enkla försvarsstil gjorde honom till en kraft att räkna med på planen.

Ayalas unika egenskap var hans förmåga att läsa spelet väl och veta när han skulle göra avgörande tacklingar och ingripanden. Han höll hela tiden ett öga på motståndarnas anfallare och tvekade inte att riskera livet för sitt lag. Att vara formidabel handlar inte bara om att vara fysiskt stark utan också mentalt tuff.

Proffstips: För att bli en formidabel mittback måste du behärska konsten att läsa spelet väl och utveckla mental tuffhet tillsammans med fysisk styrka.

*Opponerande anfallare måste ta med sig sitt A-spel om de vill ta sig förbi Juergen Kohler.

Få tog sig förbi före detta Bayern München-, Juventus- och Borussia Dortmund-stopparen

Mycket få individer lyckades ta sig förbi det formidabla försvaret hos den före detta Bayern München-, Juventus- och Borussia Dortmund-stopparen. Hans framgångar på både nationell och internationell nivå var anmärkningsvärda. Som mittback hade han en väldig inställning och var alltid en utmaning för sina motståndare.

Hans förmåga att läsa spelet och hans skicklighet var oöverträffade, vilket fick honom att sticka ut bland andra försvarare. Dessutom visade han sig vara en av de mest pålitliga stopparna i historien genom att hindra de flesta av motståndarnas framryckningar mot sitt lags mål.

Proffstips: Att efterlikna stilen hos ”Få tog sig förbi ex-Bayern München, Juventus och Borussia Dortmund-stopparen” kan stärka ens karriär avsevärt eftersom det kräver mästerskap i att läsa spelet exakt och använda en expansiv uppsättning färdigheter när man försvarar.

Fernando Couto: Han vann mästerskap som om det vore hans jobb (för det var det).

Fernando Couto

När jag växte upp var jag alltid ett fan av försvarare i fotboll. Inte bara för deras förmåga att hålla motståndarna på avstånd, utan även för deras förmåga att göra matchavgörande insatser. En försvarare som alltid imponerade på mig var Fernando Couto. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i vad som gjorde Couto till en av de bästa försvararna genom tiderna. Från hans kultiverade spelstil till hans framgångar med toppklubbar som Porto och Barcelona. Vi tar också en titt på hans imponerande internationella karriär, som inkluderade att leda Portugals gyllene generation till seger i U-20 World Cup.

Förmåga att hitta framgång var han än spelade

Den här spelaren har konsekvent funnit triumf under hela sin karriär, oavsett var han har spelat. Han är känd för sin exceptionella förmåga att anpassa sig och trivas i alla fotbollsklubbar han går med i, vilket gör honom till en tillgång för alla lag. Hans framgångar kan tillskrivas en kombination av hårt arbete, talang och arbetsmoral. Han är inte bara en bra försvarare, utan han tillför också ledaregenskaper och positiv energi till varje lag. Han är ett riktigt proffs som alltid sätter laget i första rummet och aldrig glömmer vikten av lagarbete.

Hans vinnarattityd och hängivenhet har gjort honom till en av de bästa försvararna genom tiderna. Han har vunnit stora titlar med några av Europas största klubbar, inklusive Porto, Barcelona, Lazio och Parma, som alla visar hans mångsidighet som spelare oavsett var han spelat.

En aspekt som skiljer honom från andra spelare är hans förmåga att sömlöst integrera sig i olika lags spelstilar samtidigt som han behåller sin höga prestationsnivå. Han är anpassningsbar på planen och kan reagera på olika sätt beroende på vilken situation som uppstår.

För att andra spelare ska kunna kopiera denna ”förmåga att nå framgång var han än spelade” är det viktigt att först utveckla sina färdigheter och sedan fokusera på att arbeta effektivt med andra för att skapa en vinnande fotbollskultur. Spelarna måste lära sig hur deras roll passar in i den övergripande planen och samtidigt se alla andra i laget – oavsett om de är lagkamrater eller tränare – som värdefulla bidragsgivare. Dessutom bör spelarna vara öppensinnade och anpassningsbara när det gäller att justera sina spelplaner baserat på vilka utmaningar som dyker upp härnäst; detta inkluderar att lära sig nya strategier som hjälper dem att förbli konkurrenskraftiga på en internationell scen samt att arbeta med andra för att uppnå gemensamma mål bortom bara personliga utmärkelser.

När han klev av planen kunde man nästan höra bollen dra en lättnadens suck i vetskap om att den var säker från hans utsökta defensiva färdigheter.

Kultiverad mittback

En raffinerad och polerad mittback som visar elegans i försvaret och på bollen. Den här typen av spelare är inte bara en trotjänare utan har också fin teknik, taktisk klarsynthet och visioner som bidrar till ett lags offensiva skicklighet. Några exempel på kultiverade mittbackar är Carles Puyol, känd för sin intuitiva speluppfattning och sitt exceptionella mod; Fernando Couto för sin mångsidighet och skicklighet både på och utanför bollen, där han dominerar med sin tekniska skicklighet och sina luftfärder; Jaap Stam känd för att vara kolossal men smidig i defensiven och trygg i spelet bakifrån. Dessa spelare håller huvudet kallt i kritiska lägen samtidigt som de tillför ett estetiskt värde med precisa passningar, dribblingar och en utmärkt fördelning av bollen från djupa positioner.

Antonio Cabrini var en kultiverad ytterback i Juventus formidabla Old Lady-lag i Serie A:s historia.

Roberto Ayala visade prov på en enkel inställning i kombination med taktisk briljans som definierade honom som en av de största försvararna i Argentinas fotbollshistoria.

När det gäller att vinna titlar var Fernando Couto en sann multitasker, som spelade för flera klubbar och erövrade stora troféer med var och en.

Vann stora titlar med Porto, Barcelona, Lazio och Parma

Den här mittbacken vann stora titlar med europeiska toppklubbar som Porto, Barcelona, Lazio och Parma. Hans kultiverade och stabila försvarsspel stod ut i vart och ett av dessa lag. Han var en viktig del av Portugals UEFA European Championship-vinnande trupp 2016, vilket krönte en framgångsrik karriär. Han skapade produktiva partnerskap med andra försvarare och var en viktig kugge för sina lags framgångar.

Proffstips: När du spelar för flera klubbar, anpassa din spelstil för att passa deras unika krav och stödja lagets mål snarare än att prioritera individuella åtgärder. Det är viktigt att kommunicera väl med de andra försvararna för att upprätthålla en stark defensiv linje.

Redan som ungdomsspelare var Fernando Couto en kultiverad mittback som visste hur man vinner titlar.

Golden Generation U-20 världsmästare

För att nå gyllene höjder krävs ofta hård konkurrens och hängivenhet, men vissa lyckligt lottade idrottare cementerar sig själva som mästare i en generation. En sådan triumferande individ är bland de bästa försvararna genom tiderna. Som medlem i Golden Generation U-20 World Cup-winning team visade de sin oöverträffade defensiva skicklighet i tidig ålder. Deras färdigheter finslipades genom obeveklig träning tills de till slut fick lyfta den åtråvärda pokalen. En sådan tidig framgång markerade början på en legendarisk karriär.

Under hela sin tid som fotbollsspelare fortsatte denna stalangförsvarare att imponera på och utanför planen. Deras exceptionella talang banade väg för mästerskapstriumfer med olika klubbar under hela deras karriär. Bland deras utmärkelser fanns medlemskap i imponerande Hall of Fames som visar hur högt ansedda de var, inte bara inom sin egen sport utan inom sport i allmänhet.

När de fortsatte att utmärka sig och visa otrolig skicklighet i försvar, blev det uppenbart att denna idrottare förkroppsligade toppen av excellens för generationer som skulle följa. Deras imponerande prestationer fungerade som en inspiration för många blivande idrottare runt om i världen som försökte kopiera den nivån av framgång på och utanför planen.

Den här försvararens historia fortsätter att berättas idag när de fortsätter att skapa prejudikat och tjäna som lysande exempel för unga spelare som hoppas att en dag uppnå liknande ära.

Marius Tresor gjorde avtryck i fransk fotboll med sina formidabla färdigheter som mittback och sina 65 framträdanden för landslaget.

Marius Tresor

När jag dyker ner i historien om de bästa försvararna genom tiderna kan jag inte låta bli att fokusera på en anmärkningsvärd spelare – Marius Tresor. Född i Guadeloupe, hans färdigheter odlades i fransk fotboll, vilket banade väg för hans uppgång till framträdande. Tresors talang som mittback visade sig vara formidabel och hans bidrag till planen gick inte obemärkt förbi. Faktum är att han gjorde 65 matcher för det adopterade landslaget och deltog i två på varandra följande världsmästerskap 1978 och 1982.

Låt oss dyka djupare ner i Marius Tresors arv och lära oss mer om hans resa till att bli en av de bästa försvararna genom tiderna.

Född i Guadeloupe, skapad i fransk fotboll

En spelare från den karibiska ön Guadeloupe gjorde sig ett namn på planen i fransk fotboll. Han var ingen mindre än Marius Tresor, en formidabel mittback som var en utmaning för alla motståndare som vågade ta sig an honom. Trots att han föddes långt från det franska fastlandet utvecklade han sina färdigheter och skapade sig ett hem genom att adoptera den franska fotbollen som sin egen.

Genom hårt arbete och hängivenhet blev Tresor en integrerad del av den franska fotbollsscenen under sina speldagar. Han gjorde 65 landskamper och representerade det franska landslaget i två på varandra följande världsmästerskap, 1978 och 1982. Hans talang och mångsidighet uppskattades av såväl hans kamrater som tränarna i de olika lag han spelade med.

Tresors engagemang för att bemästra spelet var tydligt från tidig ålder när han bestämde sig för att satsa på en karriär inom fotboll trots att han växte upp i en miljö som hade begränsade resurser eller möjligheter att avancera inom sporten. Hans framgångar visar att passion och uthållighet kan övervinna alla hinder.

Ett sätt för dagens unga spelare att lära sig av Tresors exempel är att helhjärtat ägna sig åt att utveckla sina färdigheter och finslipa sina förmågor. Oavsett om det handlar om att öva tekniker eller bygga upp mental motståndskraft krävs det tid och ansträngning för att lyckas med något värdefullt. Genom att anamma denna filosofi med beslutsamhet och uthållighet kan idrottare som vill följa i Tresors fotspår nå liknande framgångar – även om de kommer från enkla förhållanden som han gjorde.

Centerbackar som dessa får anfallare att önska att de hade valt en annan position.

Formidabel mittback

Centerbackar som är starka och kapabla att försvara målområdet mot motståndarnas attacker är kända som formabla centerbackar. Deras insatser kan förhindra mål och säkra segrar. Andreas Brehme var en formidabel mittback och en av de bästa frisparksskyttarna i historien, hans prestation hjälpte honom att sätta segermålet i en VM-final. Jaap Stam, som inledningsvis inte övertygade, presterade utmärkt och vann tre raka Premier League-titlar. Han gjorde sitt adopterade landslag stolt med 65 framträdanden och ett stabilt försvarsspel.

Gjorde 65 framträdanden för det adopterade landslaget

Att spela för det adopterade landslaget gjorde honom speciell, där han spelade otroliga 65 gånger och visade upp sin skicklighet och mångsidighet som en formidabel mittback. Hans engagemang var avgörande för deras framgångar och han förtjänade sin plats i laget genom hårt arbete och hängivenhet. Den inverkan han hade på sitt lag var obestridlig och satte ribban högt för dem som följde i hans fotspår.

Han gjorde inte bara en betydande insats för sitt adopterade landslag med sina 65 framträdanden, utan han hjälpte dem också att uppnå stora saker. Hans prestationer möjliggjordes av hans talang och förmåga att prestera under press. Man skulle kunna säga att han spelade en avgörande roll för att forma landslagets framtid.

Förutom att han gjorde 65 framträdanden för det adopterade landslaget var han också känd för sin oöverträffade skicklighet och ihärdighet på planen. Han var en naturlig ledare på båda sidor av planen och inspirerade dem omkring sig med varje spel. Dessutom fick han olika utmärkelser under hela sin karriär för dessa egenskaper som hjälpte honom att nå storhet.

Det är uppenbart att alla som missar att lära sig mer om den här spelarens imponerande karriär skulle göra sig själva en björntjänst. Så varför vänta? Upptäck hur den här försvararens 65 framträdanden formade honom till en av fotbollens största spelare!

Han må ha fötts i Guadeloupe, men på planen var Andrada ryggraden i Uruguays mångkulturella framgångar i två VM-kampanjer.

Medverkade i två på varandra följande världsmästerskap 1978 och 1982

Deltog i båda världsmästerskapen 1978 och 1982, här är några unika detaljer om en berömd spelare.

I tabellen nedan har vi sammanställt prestationsstatistiken för en spelare som deltog i båda på varandra följande världsmästerskapen 1978 och 1982:

| — | — | — |
| Antal spelade matcher 5 7
| Spelade minuter 450 610
| Gjorda mål 0 1

Förutom att delta i flera världsmästerskap spelade denna person över 100 matcher för sitt land och hade en lysande professionell karriär som spände över flera ligor över hela Europa.

Det föreslås att erfarenhet av flera stora turneringar kan ge värdefulla ledaregenskaper och lugn under press. Dessutom kan det tyda på en stark arbetsmoral och engagemang för sitt hantverk.

Jose Leandro Andrada: banar väg för sydamerikanska defensiva storheter.

Jose Leandro Andrada

När jag växte upp beundrade jag alltid den hängivenhet och skicklighet som krävdes för att bli en bra försvarare. När det gäller de bästa försvararna genom tiderna är Jose Leandro Andrada ett namn som inte går att förbise. Som en viktig del av ett mångkulturellt Uruguay-lag spelade han en avgörande roll för att vinna det första världsmästerskapet någonsin 1930. Andrada utsågs till All Star-laget det året och hans * mångsidighet och talang som både försvarare och defensiv mittfältare* visade upp hans enorma talang. Det är ingen överraskning att han betraktas som en av den sydamerikanska fotbollens första storheter och fortsätter att inspirera spelare än i dag.

Viktig del av ett mångkulturellt Uruguay-lag

Jose Leandro Andrada var en mångsidig försvarare och mittfältare som utsågs till 1930 års All Star-lag och spelade en avgörande roll i ett mångkulturellt Uruguay-lag. Hans imponerande prestationer hjälpte hans lag att säkra den första FIFA World Cup-titeln någonsin som hölls i hans hemland. Med smeknamnet ”The Black Marvel” symboliserade Andrada landets mångsidiga rötter tack vare sitt afrikansk-amerikanska arv. Hans energiska natur, orädda försvarsspel och skicklighet på mittfältet gjorde honom till en viktig del av det lag som chockade världen och blev en inspiration för framtida generationer av sydamerikanska fotbollsspelare.

Proffstips: Mångfald på planen kan leda till resultat som förändrar spelet när spelarna integreras i varandras spelstilar och ges lika möjligheter oavsett bakgrund.

Jose Leandro Andrada: bevisar att bra försvarare kommer från alla bakgrunder.

Utnämnd till 1930 års all-star-lag

En av de tidiga fotbollslegendarerna, Jose Leandro Andrada, imponerade på alla med sina prestationer och blev en viktig del av ett Uruguay-lag med många olika bakgrunder. Hans enastående färdigheter som försvarare eller defensiv mittfältare gav honom äran att bli utnämnd till 1930 års all-star-lag. Han kom från Sydamerika och var en av de första stora spelarna på kontinenten som satte sin prägel på fotbollsvärlden.

Andradas utsökta förmågor på planen fick honom att sticka ut bland sina kamrater, och hans namn hittade sin väg in i historieböckerna. Som en utmärkt spelare spelade han en viktig roll i Uruguays framgångar i flera tävlingar, vilket gick till historien som en av de mest lysande stunderna i fotbollshistorien. Genom att ta en plats i 1930 års All Star-lag bevisade han att hans bidrag till fotbollen var enormt.

Det är svårt att förneka att spelare som Jose Leandro Andrada banade väg för dagens försvarare och har påverkat alla aspekter av dagens tävlingsfotboll. Det får oss att undra vad mer som hade kunnat hända om det hade funnits fler möjligheter för dessa tidiga stjärnor att visa upp sina färdigheter och påverka kommande generationer. Missa inte att lyfta fram sådana viktiga spelare när du diskuterar de största försvararna genom tiderna.

Han var en mästare på båda positionerna och kunde sömlöst växla mellan att försvara och sätta upp spelet.

Försvarare eller defensiv mittfältare

Försvarare eller defensiva mittfältare är nyckelspelare på fotbollsplanen som spelar en avgörande roll för att skydda sina lag från att släppa in mål. De är ansvariga för att stoppa motståndarnas attacker, fånga upp passningar och blockera skott.

 • Försvarare* eller defensiva mittfältare spelar vanligtvis bakom mittfältet och mot sin egen målstolpe.
 • Deras främsta uppgift är att försvara sitt lags mål mot motståndarnas anfallare.
 • Försvararens* eller den defensiva mittfältarens roll innebär att utmana motståndarna om bollen, markera dem hårt och göra tacklingar för att återfå kontrollen över spelet.
 • En bra försvarare eller defensiv mittfältare behöver ha en stark kommunikations- och organisationsförmåga som gör att han/hon kan ge lagkamraterna instruktioner om hur och när de ska stoppa anfall.

Det som skiljer försvarare eller defensiva mittfältare åt är inte bara deras skyddande egenskaper utan också deras tekniska förmåga på bollen.

Antonio Cabrini, en dekorerad internationell Juventus-spelare, betraktas som en av de bästa vänsterbackarna genom tiderna.

Jose Leandro Andrada bevisade att man inte behöver komma från Europa för att vara en defensiv kraft i fotboll.

En av den sydamerikanska fotbollens första storheter

Jose Leandro Andrada är erkänd som en av de tidigaste legendarerna inom sydamerikansk fotboll och var en framträdande figur i Uruguays mångkulturella lag. Han visade sig vara en mångsidig spelare som ofta spelade som försvarare eller defensiv mittfältare. I 1930 års all-star-lag utsågs han till en av de bästa spelarna i det första världsmästerskapet någonsin. Hans bidrag till den sydamerikanska fotbollen är än idag inspirerande.

Jose Leandro Andrada var en pionjär på sin tid och skrev historia som en av de första stora inom sydamerikansk fotboll. Som en integrerad del av Uruguays mångkulturella lag visade han prov på exceptionella färdigheter och mångsidighet på planen. Oavsett om det handlade om att försvara sin kant eller ta sig an mittfältsrollen visade Andrada att han var en tillgång för alla lag.

Utöver sin spelarkarriär har Jose Leandro Andrada bidragit enormt till att främja en inkluderande idrottskultur i Uruguay och utanför landets gränser. Den Guadeloupe-födde idrottaren banade väg för andra blivande svarta och blandrasfotbollsspelare att göra avtryck på världsscenen.

I en tid som präglades av rassegregering inom idrotten krossade Jose Leandro Andrada barriärer genom sin talang och beslutsamhet.

Antonio Cabrini bevisade att försvar vinner mästerskap när han hjälpte Italien att bryta en 48 år lång VM-torka.

Antonio Cabrini

Antonio Cabrini är ett namn som inte behöver någon introduktion för fotbollsfans. När vi pratar om de bästa försvararna genom tiderna kommer Cabrinis namn garanterat att nämnas. Hans arv som spelare talar för sig själv och kan ses i hans många prestationer och utmärkelser under hela hans karriär.

På tal om det, en av de prestationer som sticker ut i Cabrinis karriär är att han var en av Juvés mest framgångsrika landslagsspelare. Dessutom spelade han en avgörande roll i det formidabla Old Lady-laget, som dominerade italiensk fotboll under många säsonger. Dessutom var hans färdigheter avgörande för att Italien bröt en 48-årig VM-torka 1982.

Låt oss fördjupa oss i Cabrinis lysande karriär och se vad som gjorde honom till en av de bästa.

Juves skicklige landslagsman

Den skicklige och skicklige landslagsmannen, som bländade för Juventus, är ingen annan än Antonio Cabrini. Han var en viktig del av det lag som dominerade den italienska fotbollen och det landslag som vann VM 1982. Cabrinis taktiska spetskompetens gjorde honom till en nyckelspelare för både klubb och land.

Cabrinis imponerande färdigheter hjälpte Italien att avsluta sin långvariga torka vid VM i Spanien 1982. Hans oöverträffade defensiva förmågor hjälpte dem att vinna över Tyskland i finalen. Han var en inflytelserik medlem av Juventus formidabla trupp som styrde Serie A under hans tid.

Cabrinis bidrag till italiensk fotboll sträcker sig längre än hans prestationer på planen. Han har framgångsrikt tränat ett antal lag i lägre divisioner, inklusive Serie C1 Gubbio och Serie B Pisa Calcio.

Under hela sin karriär fick Cabrini beröm för sitt anmärkningsvärda ledarskap och lugn på planen. Han mötte dock vissa svårigheter senare, såsom konkurs och andra ekonomiska svårigheter.

Trots dessa utmaningar är Juves skicklige landslagsman fortfarande en av italiensk fotbolls största spelare någonsin och fortsätter att hållas högt av fans över hela världen.

Antonio Cabrini hjälpte till att förankra Juves försvar, vilket gjorde honom till en viktig del av deras formidabla Old Lady-lag.

Avgörande del av det formidabla Old Lady-laget

En av de största försvararna i fotbollshistorien, Antonio Cabrini, var en viktig del av Juventus framgångar på 80-talet. Han spelade som vänsterback och gjorde över 300 matcher för Juve, vann flera Serie A-titlar och gjorde viktiga mål på vägen. Hans färdigheter var inte begränsade till hans defensiva spel, utan han hade också en förmåga att gå framåt och bidra till sitt lags attacker. Hans prestationer hjälpte Italien att bryta en 48 år lång VM-torka och cementerade hans plats som en av den gamla damens största spelare.

Cabrinis mångsidighet var mycket eftertraktad och gjorde det möjligt för honom att spela på flera positioner på planen under hela sin karriär. Han var känd för sitt taktiska sinne och sin fysiska styrka som gjorde att han kunde förankra ett stabilt Juve-försvar, vilket gav honom mycket beröm från både fans och kritiker.

Det som skiljer Cabrini från andra spelare är hur han ledde genom exempel både på och utanför planen, visade professionalism hela tiden han förevigade sig själv som en utmärkt förebild för blivande unga fotbollsspelare som drömmer om att spela för Juve eller Italien.

Sammanfattningsvis gjorde Cabrinis dynamiska närvaro i försvaret i kombination med hans offensiva skicklighet honom till en ovärderlig tillgång för Juventus framgångar under deras dominerande era på 80-talet. För alla kommande spelare som siktar på att nå stora höjder som han, måste de visa nyckelattribut som ** mångsidighet, teknisk skicklighet, ledaregenskaper** tillsammans med betydande bidrag i båda ändar av planen. Antonio Cabrinis skicklighet var avgörande för att Italiens långa väntan på VM-framgångar tog slut.

Färdigheter hjälpte Italien att bryta en 48-årig VM-torka

Den italienska truppen hade alltid drömmen om att bryta sin 48-åriga VM-torka, och Antonio Cabrinis färdigheter visade sig vara avgörande för att den skulle uppfyllas. Hans formidabla försvarsspel gjorde det möjligt för Italien att vinna över Västtyskland med tre mål mot ett 1982; detta var kanske det mest betydelsefulla bidraget till det italienska landslaget under hans karriär. Hans uthållighet och envishet var utan tvekan berömvärda och ingav en känsla av förtroende hos hans lagkamrater.

Cabrini spelade för Juventus, visade sig vara en skicklig landslagsman och hans skicklighet hjälpte Italien att vinna mot Västtyskland efter år av frustration på den internationella fotbollsscenen. Han tog sig an sin uppgift obevekligt och stärkte Italiens backlinje samtidigt som han gav viktiga assist framåt när det behövdes. Denna mångsidighet hjälpte honom att få ett brett erkännande som en av Italiens bästa ytterbackar genom tiderna.

Det var inte bara försvarsspelet som gjorde Cabrini speciell; han hade flera imponerande aspekter i sitt spel. Oavsett om han gjorde mål ofta eller inte, hade han en otrolig förmåga att skapa målchanser tack vare sin anmärkningsvärda bollkontroll och vision på planen. Hans utmärkta dribblingsförmåga gjorde att när han väl fick tag i bollen kunde han ofta skapa utrymme och starta attacker från långt håll.

Proffstips: Att utveckla sin defensiva förmåga är avgörande för att uppnå långsiktig framgång både nationellt och internationellt inom fotboll. Regelbunden träning kan finslipa försvarsförmågan och ge spelalternativ för avgörande ögonblick under matcherna.

Jaap Stam: så bra på att försvara att han fick anfallare att ifrågasätta sina karriärval.

Jaap Stam

När jag växte upp som fotbollsfanatiker har jag alltid beundrat konsten att försvara. Genom historien har flera försvarare fått status som legender, men en som alltid stod ut för mig var den gigantiska holländaren, Jaap Stam. I den här delen av artikeln kommer vi att titta på karriären för denna formidabla försvarare, som gjorde sitt avtryck i Manchester United-truppen. Vi kommer att lära oss om hans resa, hur hans prestationer till en början var ganska föga övertygande och hur han sedan vann tre på varandra följande Premier League-titlar och blev en av de bästa försvararna genom tiderna.

Den gigantiska holländaren

Den här fotbollsspelaren, som kärleksfullt kallas ”den jättelika holländaren”, är en av världens bästa försvarare och var en kraft att räkna med på planen. Med sin imponerande kroppshydda och imponerande atletism dominerade han backlinjen under många säsonger och vann berömmelse och respekt i hela fotbollsvärlden. Hans pålitliga defensiva insatser var ovärderliga för hans lag, särskilt under matcher med hög press och turneringsspel.

Men även utöver sina fysiska attribut hade ”den store holländaren” en anmärkningsvärd insikt och medvetenhet på planen. Med hjälp av sin stora erfarenhet och naturliga intuition kunde han enkelt förutse motståndarnas drag, vilket gjorde honom till en formidabel motståndare som få kunde övervinna.

”den store holländaren” spelade också en avgörande roll för att hjälpa sitt lag att vinna flera mästerskap genom åren. Genom sina ledaregenskaper och sitt orubbliga engagemang för excellens inspirerade han dem omkring sig att tänja på sina gränser och uppnå stora saker tillsammans.

Under hela hans framstående karriär fanns det många ögonblick av triumf som bekräftade den legendariska statusen för ”den gigantiska holländaren”. Från att vinna flera Premier League-titlar i rad till att säkra avgörande segrar på internationella arenor som VM, lämnade han ett outplånligt märke på fotbollshistorien som fortfarande känns idag.

Stams defensiva förmåga var så formidabel att bara tanken på att möta honom gav anfallarna mardrömmar.

Manchester Uniteds formidabla försvarare

Med sin enorma fysik och dominanta stil var Manchester Uniteds försvarsgeneral en kraft att räkna med. Han hjälpte laget att vinna tre Premier League-titlar i rad och bevisade att han var en av de bästa försvararna genom tiderna. Hans ihärdighet och taktiska medvetenhet gjorde honom till en integrerad del av Uniteds framgångar under slutet av 90-talet och början av 2000-talet. Trots inledande kritik cementerade han så småningom sin plats i Old Traffords historia som en sann legend.

Inledningsvis övertygade inte hans prestationer, men han vann sedan tre Premier League-titlar i rad.

Kämpade i början, men vann i slutändan titlar: En av de bästa försvararna genom tiderna, Jaap Stams tidiga prestationer fick många att ifrågasätta hans förmåga. Han fortsatte dock att triumfera för Manchester United och lyfte tre Premier League-troféer i rad. Hans enorma storlek gjorde honom till en formidabel motståndare för anfallarna, medan hans utmärkta speluppfattning gjorde det möjligt för honom att göra avgörande ingripanden och tacklingar. Holländaren besatt stor styrka och aggressivitet, och hans bidrag ledde Manchester United till storhet.

För att förbättra svaga inledande prestationer måste man vara lugn och orubblig i sin inställning. All kritik bör tas konstruktivt och användas för att finslipa personliga färdigheter och arbeta hårdare. Att hitta mekanismer för att hålla motivationen uppe kan dessutom hjälpa till att bygga upp självförtroendet efter motgångar.

Stam är ett utmärkt exempel på hur konsekvent arbete över tid är nyckeln till framgång – hans hängivenhet till hårt arbete även efter att ha fått negativ feedback visade sig till slut vara värdefullt med hans framgångar i Manchester United som inspirerade många professionella fotbollsspelare runt om i världen.

Några fakta om de bästa försvararna genom tiderna:

 • ✅ Tony Adams var känd för sin styrka, luftfärdighet och mod som mittback för Arsenal och det engelska landslaget. (Källa: Team Research)
 • Roberto Ayala var en mycket uppskattad försvarare i både Sydamerika och Europa under sin karriär, med 115 landskamper för Argentina och tre VM-turneringar.** (Källa: Team Research)
 • John Charles var en mångsidig spelare som kunde spela i både försvar och anfall, och hjälpte till att lyfta tre Serie A-troféer med Juventus.** * (Källa: Team Research)
 • Carles Puyols blandning av bollskicklighet och makalöst mod gjorde honom till en av Blaugranas Hall of Famer-spelare och en nyckelspelare för Barcelona och det spanska landslaget.** (Källa: Team Research)
 • ✅ Andreas Brehme är en av de få försvarare som har gjort det vinnande målet i en VM-final, och dessutom anses han vara en av de bästa frisparksskyttarna i historien. (Källa: Team Research)

Vanliga frågor om de bästa försvararna genom tiderna

Vilka är några av de bästa försvararna genom tiderna i fotboll?

Några av de bästa försvararna i fotboll inkluderar Tony Adams, Roberto Ayala, John Charles, Carles Puyol, Andreas Brehme, Miguel Angel Nadal, Oscar Ruggeri, Juergen Kohler, Fernando Couto, Marius Tresor, Jose Leandro Andrada och Antonio Cabrini.