Bästa Målgesterna i Fotbollshistorien

Det viktigaste att ta med sig:

 • Siuuuu! firandet, som populariserades av Cristiano Ronaldo, innebär att man sträcker ut armarna och skriker ”Siiii!” efter att ha gjort ett mål. Firandet har sitt ursprung i en ramsa från fans till Ronaldos rival, Lionel Messi, och har nu blivit ett av de mest kända firandena inom fotbollen.
 • Knee Slide-firandet, som populariserades av Thierry Henry och Didier Drogba, innebär att man glider ner på ett knä och pekar mot himlen efter att ha gjort mål. Detta firande är nu en vanlig syn inom fotbollen och ses som ett sätt för spelarna att hylla en person eller sak som ligger dem varmt om hjärtat.
 • Firandet med två knutna nävar över bröstet, som Robert Lewandowski gjorde populärt, innebär att man knyter båda nävarna över bröstet och tittar upp mot himlen efter att ha gjort mål. Lewandowski inspirerades av sin dotters gest att korsa armarna för att signalera ”mål” när hon tittade på hans matcher på TV.

Siuuuu!

Som fotbollsentusiast kan jag inte låta bli att bli upphetsad varje gång jag ser en spelare fira sitt mål genom att ropa ”Siiiiiuuuuuu!” Men har du någonsin undrat vad detta firande betyder och var det kommer ifrån?

I den här delen av artikeln ska vi fördjupa oss i definitionen och ursprunget till ”Siuuuu” och utforska hur det har blivit ett av de mest populära firandena inom fotbollen. Från Madrids gator till VM-arenorna har detta ikoniska firande verkligen satt sin prägel.

Definition och ursprung

Fotbollsfiranden har blivit en integrerad del av sporten. Att förstå definitionen och ursprunget till dessa firanden kommer att avslöja dess väsen i fotboll. Dessa firande rörelser är ett fysiskt uttryck för den glädje och passion som spelarna upplever när de gör mål.

Ursprunget till några anmärkningsvärda målfiranden i fotboll kan spåras tillbaka till ikoniska ögonblick i spelets historia. Till exempel, ”Siuuuu!” firandet av Real Madrid superstjärnan Cristiano Ronaldo härstammar från hans prestation vid FIFA World Cup 2014 där han gjorde tre mål och ropade ”Siiii” efter varje mål. På samma sätt är Thierry Henrys popularisering av knälyftsfirandet kopplat till hans minnesvärda mål mot Tottenham Hotspur 2002.

Vissa kända spelare skapar sina egna unika firanden som blir populära med tiden, till exempel Luis Suarez ”tre kyssar” och Kylian Mbappes handtecken för att fira sin lillebrors favoritvideospel. Dessa originella skapelser är ofta inspirerade av personliga upplevelser eller kulturella influenser.

Det är också värt att nämna att spelare ibland utför specifika gester som en hyllning till nära och kära eller händelser som har stor betydelse för dem; Lionel Messis enkla ”två fingrar mot himlen” hyllning var tillägnad hans avlidna mormor.

Detta visar att fotbollsfirande inte bara fungerar som underhållning utan också har känslomässig betydelse för spelare som är involverade i spelet.

Vissa av dessa firanden är så populära att de lika gärna skulle kunna vara obligatoriska efter ett mål!

Hur det blev populärt

Ett av sätten som målfirande i fotboll blir populärt är när toppspelare utför unika firanden under högprofilerade matcher. Till exempel, ”Siuuuu!” firandet, som populariserades av Cristiano Ronaldo, härstammar från hans fascination av den amerikanska fotbollsspelaren Cam Newtons signatur ”Superman” rörelse. Ronaldo utförde detta firande efter ett avgörande mål i FIFA World Cup 2014 mot Ghana. Från och med då fortsatte Ronaldo att upprepa firandet efter att ha gjort viktiga mål, och fansen började också replikera det. På så sätt blev firandet mycket populärt i olika ligor världen över.

Ett annat exempel är Erling Haalands meditationsställning med benen i kors som han började använda under sina juniorår i klubben och populariserade ytterligare under seniormatcherna. Efter att ha gjort nio mål i en enda match för Norges U20-landslag i maj 2019 blev Haaland viral för sitt meditationsliknande firande som representerade kontroll över hans kropp och sinne under intensiva spelmoment.

Unika detaljer om hur firandet blev populärt inkluderar Kylian Mbappé och brasilianska spelares rutiner efter mål som inspirerades av syskon eller familjemedlemmar som utmanade dem att skapa unika rörelser för att matcha deras målframgångar. På samma sätt gjorde Thierry Henry knäfallet världsberömt efter en framgångsrik match mot Tottenham Hotspur där han gjorde båda målen med hjälp av detta firande.

Intressant nog hämtade Robert Lewandowski inspiration från att spela boll med sin dotter medan han formade hennes händer till en hjärtform och poserade med båda nävarna över bröstet för en hyllning efter målet som symboliserade kärlek.

Enligt Stuart Samuels på Forbes har Cristiano Ronaldo banat väg för dagens individuella målfirande tack vare att sociala medier som Facebook och Instagram gör det möjligt att snabbt dela minnesvärda ögonblick som dessa med globala följare och därmed öka deras popularitet snabbare jämfört med äldre tider då endast TV-sända fotbollsevenemang hade bredare igenkänningskraft.

Hitta inre frid som dessa fotbollsstjärnor, med det lugnande ”At Peace”-firandet.

”I fred”-firande

Jag har alltid fascinerats av de många olika sätt som fotbollsspelare firar sina mål på. Ett firande som är särskilt fascinerande för mig är ”At Peace”-firandet. Detta specifika firande har en fascinerande historia som jag ville utforska ytterligare.

Efter lite efterforskningar upptäckte jag att ”At Peace”-firandet ursprungligen grundades av Mohammed Salah, en egyptisk fotbollsspelare som följer islam. Firandet har blivit oerhört populärt under de senaste åren, och det är intressant att se hur det har utvecklats till att omfatta olika variationer bland spelarna. Jag kommer att fördjupa mig i definitionen av och ursprunget till ”At Peace”-firandet, samt dess popularitet bland fotbollsfans världen över.

Definition och ursprung

Ursprunget och betydelsen av de olika fotbollsmålfirandena är lika olika som de spelare som utför dem. Varje firande har en annan innebörd och ett annat budskap, som förmedlar deras individuella personligheter och känslor vid den aktuella tidpunkten. Definitionen och ursprunget till dessa firanden avslöjar mycket om varför de är så minnesvärda för både spelare och fans.

Till exempel är Erling Haalands Cross-Legged Meditation baserad på yogafilosofins förmåga att behålla fokus i alla miljöer. Samuel Eto’os ”Old Man Walk” härstammar från hans hån mot äldre försvarare när han var yngre.

Sammanfattningsvis visar definitionen av och ursprunget till målfirande spelarnas personligheter genom en uppvisning av kulturell påverkan, inspiration eller personliga influenser. Dessa firande rörelser utnyttjar en specifik känsla som uttryckligen känns i just det ögonblicket och lägger till ett element av råhet till vad som redan anses vara en av de mest hyllade sporterna globalt. Missa inte detta! Utforska varje unik historia bakom dessa målfiranden – varje fascinerande detalj avslöjar något nytt om spelarnas personligheter som du inte vill missa att se själv! Från Siuuuu! till Old Man Walk, dessa målfiranden har blivit så populära att även icke-fotbollsfans kan dem utantill.

Popularitet

Målfirandets ökande popularitet går inte att förneka. Eftersom både fans och spelare försöker överträffa varandra med allt mer underhållande jubelyttringar har fenomenet blivit en fast del av den moderna fotbollskulturen. Under de senaste åren har sociala medier förstärkt populariteten för unika firanden, och minnesvärda uppträdanden har snabbt blivit virala.

Ett utmärkt exempel på målfirandets växande popularitet är framväxten av spelare som Antoine Griezmann, vars distinkta dansrutin inspirerad av Drake har blivit en global sensation. Dessutom har sociala medier skapat nya möjligheter för fansen att engagera sig i ikoniska målfiranden på en bredare skala än någonsin tidigare.

Det är värt att notera att popularitet inte bara kommer från unikhet eller viralitet; vissa firanden har blivit mycket populära eftersom de är känslomässigt betydelsefulla för både spelare och åskådare. Till exempel Kylian Mbappés firande med händerna över bröstet uppfanns av hans yngre bror och fungerar som en viktig hyllning till deras band.

Enligt ’Best Goal Celebrations in Football’ ger de här visningarna faktiskt meningsfulla insikter om en spelares personlighet, vilket gör dem älskade av supportrar över hela världen.

*Källa: ”Bästa målfirandet i fotboll

Vem behöver ett gymnastiklag när man har en fotbollsspelare som kan göra en perfekt summersault-firande?

Sommarhopp

Summersault är ett av de mest respektingivande firandena i fotboll. Det är en knepig och farlig manöver som alltid får publiken att jubla. Rörelsen utförs genom att målskytten vänder sig framåt, stoppar in knäna i bröstet och rullar på rygg. Detta underavsnitt kommer att beskriva ursprunget och definitionen av detta firande drag och ge en inblick i dess utveckling. Vi kommer också att utforska några av de andra välkända spelare som har utfört denna rörelse med stil.

Definition och ursprung

Målfirande i fotboll har blivit en populär aspekt av spelet, med olika tekniker som används för att uttrycka glädje och spänning. Att förstå ”Definition och ursprung” bakom dessa firanden kan ge insikter om deras betydelse. En ”definition och ursprung” av ett firande hänvisar vanligtvis till dess betydelse och varifrån det härstammar.

Firandet av Siuuuuu! är ett exempel på en ”Definition och ursprung.” Det är en stenografisk notation som åtföljer Cristiano Ronaldos berömda språng. Ordet kommer från hans portugisiska rötter och betyder ”ja!” på den lokala dialekten. Firandet startade under hans tid i Real Madrid 2016 och blev populärt bland fans runt om i världen.

En unik detalj med detta firande är att det har fortsatt även efter att Ronaldo lämnade Real Madrid för Juventus – vilket avslöjar hans engagemang för att upprätthålla traditioner mellan klubbar. Genom att förstå ”Definition och ursprung” kan fotbollsentusiaster förstå hur specifika firanden som Siuuuu! berikar fotbollskulturen.

För att inte gå miste om sådana kulturella aspekter måste fansen hålla sig uppdaterade om nya ”Definitioner och ursprung” eftersom spelarna fortsätter att förnya sig med nya firanden.

Andra har försökt, men ingen kan utföra summersault-firandet riktigt som den ikoniska Roger Milla.

Andra spelare som utfört den

Flera spelare har utfört summersault-firandet i fotboll. Här är några andra spelare som utfört detta målfirande:

 • Neymar – Den brasilianske anfallaren gjorde en summersault efter att ha gjort mål i OS-finalen 2016 mot Tyskland, vilket följdes av en dans med hans lagkamrater.
 • Paul Pogba – Den franske mittfältaren utförde en summersault under en match mot Blackburn Rovers när han spelade för Manchester United 2016.
 • Cristiano Ronaldo – Den portugisiska superstjärnan utförde en omvänd summersault under en match mot Sevilla FC när han spelade för Real Madrid 2009.
 • Ronaldinho – Den brasilianske legendaren har varit känd för att utföra summersault vid flera tillfällen, bland annat under sin tid i Barcelona och Milan.

Det är värt att notera att flera andra spelare har tagit inspiration från dessa firanden och satt sina egna twistar på dem.

Förutom dessa spelares utföranden har det funnits flera unika sätt att fira genom fotbollshistorien.

Med benen i kors och målet nått är detta firande inte längre bara för yogaklassen.

Meditation med benen i kors

Som fotbollsentusiast finns det inget bättre än att se ett lag göra mål och se dem fira i ren upprymdhet. En av de nyare firandena som har fångat min uppmärksamhet är meditationsställningen med korslagda ben, som ofta används av spelare som Erling Haaland.

I det här avsnittet tar vi en närmare titt på ursprunget och definitionen av detta unika firande, samt hur Haaland har populariserat det i fotbollsvärlden. Gör dig redo att lära dig mer om den fascinerande världen av fotbollsfiranden och den inverkan de har på sporten!

Definition och ursprung

Ursprunget och betydelsen av olika målfiranden inom fotbollen har stor betydelse för spelare och fans världen över. Dessa firanden är symboliska handlingar som återspeglar spelarens personlighet, känslor och kulturella traditioner. Varje firande har sin unika definition och ursprungshistoria som gör det speciellt. Dessa fotbollsfiranden har blivit en viktig del av spelkulturen.

Till exempel är Siuuuuu! ett populärt firande som skapades av Real Madrids stjärnforward Cristiano Ronaldo för att visa sin makt och auktoritet över spelet. Ett annat känt firande är Cross Legged Meditation, som skapades av Medhi Benatia för att fira sina mål med inre frid genom att sitta med benen i kors och sluta ögonen i en meditationsakt.

En unik detalj med Knee Slide-firandet var Thierry Henrys användning av att knäböja framför motståndarfansen för att visa dem att han hörde deras kritik men skulle fortsätta med utmärkta prestationer på planen. Detta firande blev senare Didier Drogbas varumärke efter att ha gjort viktiga mål för Chelsea under avgörande matcher.

Med 30 ord: Fotbollsfiranden signalerar en spelares känslor, personlighet och kultur. Firanden som Siuuuu!, Cross Legged Mediation & Knee Slide representerar alla ett unikt budskap som förmedlas av deras skapare.

True History: Knee slide är bland de mest igenkännliga målfiranden som någonsin gjorts. Thierry Henry använde denna rörelse som ett tecken på triumf mot motståndarfans som kritiserade honom under matcherna. När Lionel Messi flyttade till FC Barcelona anammade han också denna teknik, vilket ytterligare cementerade dess popularitet i dagens fotbollskultur.

Erling Haaland tar fredstecknet till nya höjder i sitt signaturfirande.

Erling Haaland och firandet

En känd norsk fotbollsspelare, som går under namnet Erling Haaland, har ett unikt målfirande. Haalands firande består av en intressant kombination av yoga och kampsport, som kallas ”Cross-Legged Meditation”. Det är en gest som visar hans medvetenhet och mentala styrka.

Under firandet sitter Haaland med benen i kors och placerar ena handen ovanpå den andra. Sedan tar han ett djupt andetag innan han sätter igång igen. Firandet ses som ett bevis på den unge idrottarens disciplin och fokus.

Intressant nog blev just detta firande populärt efter Haalands övergång till Borussia Dortmund i januari 2020. Sedan dess har många försökt efterlikna posen – även om vissa anser att den är kontroversiell på grund av dess koppling till buddhismen.

Det är värt att notera att även om andra spelare har införlivat meditationstekniker i sin rutin, har ingen gjort det riktigt som Haaland.

Ytterligare förståelse för varför fotbollsspelare väljer sina firanden kan ge insikt i deras personligheter eller aktiviteter utanför planen.

”Two fists up, one heart out” – Lewandowskis firande kan ha inspirerats av hans dotter, men det har vunnit hjärtan hos fotbollsfans över hela världen.

Två knutna nävar tillsammans över bröstet

Som fotbollsentusiast är en av mina favoritgester när spelare knyter sina två knutna nävar över bröstet. Denna gest har blivit alltmer populär under de senaste åren, och spelare från hela världen använder den för att fira sina mål. I det här segmentet kommer vi att utforska definitionen och ursprunget till detta firande.

Dessutom kommer vi att diskutera hur fotbollsstjärnan Robert Lewandowski hämtade inspiration från sin dotter för att införliva detta firande i sitt spel. Detta firande har verkligen blivit en stapelvara i modern fotboll, och dess betydelse fortsätter att väcka genklang hos både spelare och fans.

Definition och ursprung

Siuuuuu! är ett fotbollsfirande som symboliserar triumf och seger. Det innebär att spelaren ropar ”Siuuuu!” samtidigt som han intar en superhjälteposition med armarna utsträckta, vilket efterliknar Ronaldos signaturfirande. Ursprunget till detta firande kan spåras tillbaka till Ronaldos tid i Real Madrid, där han populariserade det efter att ha gjort ett mål.

At Peace” Firandet är ett lugnt och stillsamt firande där spelarna knäböjer, lyfter händerna och tittar upp mot himlen med slutna ögon. Dess ursprung är inte specifikt för någon spelare eller kultur, men många spelare har använt detta firande efter att ha gjort viktiga mål. Den representerar tacksamhet och fridfullhet.

Unika detaljer om dessa firanden inkluderar deras kulturella betydelse i vissa länder och de känslor de representerar för enskilda spelare. Dessa firanden har blivit ikoniska symboler för vissa spelare och imiteras av fans över hela världen.

Missa inte att uppleva glädjen i att fira som dina favoritfotbollsstjärnor. Lär dig mer om dessa ikoniska firanden och upptäck vilka som inspirerar dig att skapa ditt eget unika firande efter att ha gjort det vinnande målet!

Robert Lewandowskis målfirande bevisar att även den tuffaste anfallaren kan vara en mjukis för sin dotter.

Robert Lewandowski och hans dotters inspiration till firandet

Robert Lewandowski hämtade inspiration till sitt målfirande från sin dotter, som ett sätt att hedra hennes närvaro och stöd. Firandet innebär att spelaren korsar båda armarna i en X-form över bröstet medan han springer mot fansen. Denna gest har blivit synonym med Lewandowskis mål under matcherna och är erkänd över hela världen.

Sedan starten 2015 har firandet med ”korsade armar” vunnit enorm popularitet, inte bara bland Lewandowskis fans utan även bland andra fotbollsentusiaster. Den visar upp en mjukare sida av den vanligtvis hårdföre anfallaren och betonar vikten av familjevärderingar.

Intressant nog har många av Lewandowskis medspelare ägnat sig åt liknande firanden senare och uttryckligen tillägnat sina mål till en älskad eller familjemedlem.

Proffstips: Firanden som visar känslor som Robert Lewandowskis är minnesvärda och vinner hjärtan – överväg att lägga till en personlig touch till dina firanden också!

Gör dig redo att glida in i firandet av Thierry Henry och Didier Drogbas knäskjutning!

Knäskjutning

När det gäller oförglömliga målfiranden inom fotbollen finns det ett som är känt och älskat av fans över hela världen – Knee Slide. Detta firande ökade i popularitet efter att legenderna Thierry Henry och Didier Drogba visade upp det i sina matcher. I det här avsnittet kommer vi att utforska ursprunget till detta firande och hur det blev en stapelvara i dagens fotboll. Tillsammans med dess två kända utövare kommer vi också att beskriva hur Knee Slide utförs och de nyanser som gör den till en unik och speciell del av fotbollskulturen.

Thierry Henry och Didier Drogbas popularisering

Två fotbollslegender, Thierry Henry och Didier Drogbas innovativa och unika målfirande förvandlades till en trend. Dessa två spelare lyckades popularisera knee slide celebration genom sitt magnifika utförande inför tusentals fans.

Detta firande innebär att spelaren glider på knä i några meter medan han firar sitt mål med lagkamrater och fans.

Deras varumärkesrörelse, som introducerades i början av 2000, imiteras över hela världen av spelare efter att ha gjort mål. Det har blivit en ikonisk gest som symboliserar den glädje och spänning som kommer med att göra mål i fotboll. Anledningen till dess enorma popularitet var inte bara dess iögonfallande utseende utan också den betydelse den har för spelarna.

Den exemplifierar den ödmjukhet och klass som dessa legender besatt när de var på toppen av sitt spel. Framstående personer som Cristiano Ronaldo och Lionel Messi har följt efter och fått fans över hela världen att älska dem.

Thierry Henry och Didier Drogbas popularisering av knälyftsfirandet markerade ett historiskt ögonblick inom fotbollen som för alltid kommer att vara etsat i minnet.

(Källa: ”Bästa målfirandet i fotboll”)

Gör dig redo att se några episka rörelser när vi delar upp de bästa målfirandena i fotboll.

Beskrivning av firandet

Beskrivningen av firandet fångar de handlingar och gester som en spelare gör efter att ha gjort mål. Spelaren kan ha en signaturrörelse eller använda en populär rörelse för att uttrycka sin glädje och spänning. ”Siuuuu!” är till exempel Cristiano Ronaldos hopp med armarna utsträckta och benen isär, ropandes ”Siuuuu.”

Ett annat populärt firande är Lionel Messis två fingrar som pekar uppåt medan han tittar mot himlen för att hylla sin mormor. Erling Haaland har också blivit populär för sin Cross-Legged Meditation där han sitter med ena handen i kors medan en lagkamrat cirklar runt honom.

Dessutom använder Robert Lewandowski ”Två knutna nävar tillsammans över bröstet” som en hyllning till sin dotters önskan med superhjälte-tema, medan Kylian Mbappé och hans yngre bror uppfann ”Två händer över bröstet.”

Ett unikt firande kommer från Samuel Eto’o; Old Man Walk innebär att man saktar ner efter en poäng med böjda knän och korta steg som ska efterlikna att gå med en käpp.

För varje firande är det viktigt att förstå dess ursprung och betydelse inom fotbollen för att uppskatta dess unika karaktär fullt ut. Kylian Mbappé bevisar att även en enkel handgest kan bli ett ikoniskt firande.

Två händer över bröstet

Som fotbollsentusiast finns det inget som kan jämföras med de känslor som uppstår när man firar ett mål. En av de mest populära firandena som har blivit en norm för många fotbollsspelare är de två händerna över bröstet. Intressant nog har detta firande djupa rötter. Faktum är att det populariserades av den franska fotbollsspelaren Kylian Mbappé och hans yngre bror. Vi älskar alla att se de stora fotbollsstjärnorna utföra firandet, men dess popularitet sträcker sig längre än så. Låt oss dyka ner i anledningarna till att detta firande har blivit så allmänt använt.

Kylian Mbappé och hans yngre brors uppfinning

Kylian Mbappé och hans yngre bror skapade tillsammans ett nytt målfirande för att uttrycka sitt band, sin kärlek och sitt stöd för varandra. Detta firande har blivit mycket populärt bland både fotbollsspelare och fans eftersom det återspeglar den starka relationen mellan syskon.

Brotherly Love Celebration är unik eftersom den skildrar brödraskap på ett kärleksfullt sätt. Den belyser Kylians band till sitt syskon och har blivit så populär att flera andra fotbollsspelare har börjat kopiera gesten.

För att uppleva detta fängslande firande live måste man titta noga på en Kylian Mbappé-match. Att se fotbollsspelare känslomässigt uttrycka sin tillgivenhet genom specifika gester är upplyftande och får oss att inse hur viktiga relationer är i våra liv. Missa inte att uppleva glädjen i att se dessa firanden!

Från virala videor till unga fans som härmar sina favoritspelare, har dessa målfiranden blivit ett kulturellt fenomen i fotbollsvärlden.

| Kolumn 1 Kolumn 2
| — | — |
| Målskytt: Kylian Mbappé
| Firandets namn: Brotherly Love Celebration
| Gest Två händer över bröstet
| Symboliserar kärlek, trygghet och stöd.

Popularitet

Den utbredda populariteten för vissa målfiranden inom fotbollen kan spåras tillbaka till de unika ursprungshistorierna och de enskilda spelare som först utförde dem. Dessa populära firanden har blivit ett kännetecken för sporten, där fansen ofta efterliknar sina favoritspelares rörelser på planen. Siuuuuu!, At Peace och Knee Slide är några av de mest populära firandena som fortsätter att fängsla publiken över hela världen. De har blivit en sådan stapelvara i fotbollskulturen att många spelare nu använder dem som sina ”go-to”-firanden.

Populariteten för dessa firanden har nått nya höjder med virala videor och mediebevakning som lockar nya fans varje dag och cementerar deras plats som integrerade delar av spelet. Två händer över bröstet, Två knutna nävar tillsammans över bröstet och Old Man Walk var till en början inte så kända, men fick så småningom en framträdande roll och ökad popularitet genom att användas upprepade gånger av framstående spelare. Under de senaste åren har nya tillägg till denna trend inkluderat Paulo Dybalas maskfirande och Luis Suarez tre kyssar som har fått enorm dragningskraft i sociala medier.

Utöver att vara underhållande är målfirande ett utmärkt sätt för spelare att visa upp sin kreativitet och lägga till en del av personlighet i sin spelstil. Varje spelare har sitt eget sätt att uttrycka sig när de gör mål. Det skapar en möjlighet för individer att stå ut över andra under matcherna. Det är dock alltid upp till var och en vilket firande de väljer eller skapar, vilket i slutändan gör det både fängslande och oförutsägbart.

För att se till att ditt målfirande blir populärt bland publiken globalt är kreativitet nyckeln tillsammans med att ge en känslomässig koppling eller historia bakom det. Analys av tidigare framgångsrika kampanjer kan säkerställa en mer betydande ökning av erkännande från fans om kampanjer är lämpligt anpassade kring ditt firande efter att framgångsrikt ha lagt till sin egen mening men behållit universell tilltalande oavsett kulturell bakgrund mångfald kommer att säkerställa en uppgång i popularitet bland fans globalt. Slutligen kan regelbunden användning under viktiga matcher för att förbättra synligheten öka dess totala berömmelse hos majoriteten av fansen och samtidigt stärka det individuella varumärket.

Samuel Eto’o visar att ålder bara är en siffra med sitt Old Man Walk-firande.

Old Man Walk

Som fotbollsentusiast är ”Old Man Walk” en av mina favoritfiranden genom tiderna. Du kanske har sett spelare gå längs kanten av planen med böjd rygg och en doddrande gång, och imitera rörelserna hos en äldre person. Men var kom detta firande ifrån?

I den här delen av artikeln kommer jag att dela med mig av definitionen och ursprunget till ”Old Man Walk”. Dessutom kommer jag att berätta om den ikoniska Samuel Eto’o, den store kamerunske anfallaren, och hans demonstration under sin tid i Chelsea.

Definition och ursprung

Målfirande i fotboll har blivit en integrerad del av sportens kultur, och dess definition och ursprung är lika varierande som spelarna själva. Dessa firanden visar upp allt från kulturella uttryck till personliga hyllningar, med en rik historia som är värd att utforska.

Ett anmärkningsvärt firande är ”The Siuuuu!” som är ett unikt signaturfirande som introducerades av Cristiano Ronaldo. Ursprunget kommer från det portugisiska ordet ”sii” som betyder ja eller kom igen, och det har snabbt blivit populärt bland fansen.

Ett annat välkänt firande är ”At Peace”-firandet, där spelaren firar genom att fälla händerna i bön och böja huvudet. Denna mjuka gest uttrycker tacksamhet för poängen samtidigt som man hedrar nära och kära som har gått bort.

Några unika detaljer inkluderar Kylian Mbappés firande med två händer över bröstet, som uppfanns av hans yngre bror under en av deras bakgårdsmatcher. Dessutom kommer Lionel Messis Two fingers to the sky tribute från en dedikation till hans mormor som gick bort när han var ung.

Proffstips: Att förstå historien och innebörden bakom dessa firanden kan ge en genuin inblick i spelarnas personligheter och deras respektive spelstilar.

Samuel Eto’o visade att ålder bara är en siffra med sitt Old Man Walk-firande och bevisade att han även vid 36 års ålder fortfarande kunde springa cirklar runt sina motståndare.

Samuel Eto’os demonstration under sin tid i Chelsea

Under sin tid i Chelsea visade Samuel Eto’o upp ett unikt firande som fångade uppmärksamheten hos fans världen över. Firandet gick ut på att efterlikna en gammal mans gång med böjda knän och skakande händer – ett hån mot dem som hade tvivlat på hans ålder. Eto’o var känd för att vara mycket passionerad över att bli respekterad som spelare oavsett ålder, och firandet med ”gubbgången” blev synonymt med hans beslutsamhet att bevisa sig själv på planen.

Eto’os demonstration blev populär eftersom den inte bara var ett uttryck för hans känslor utan också ikonisk och representativ för hans resa som fotbollsspelare. Hans rörelse är ihågkommen idag bland fotbollsentusiaster på grund av dess ovanliga natur och direkta koppling till honom.

Ett proffstips för kommande fotbollsspelare: Firanden kan bli emblematiska när de förkroppsligar något personligt eller ligger i linje med allmänna värderingar eller aspekter av sportens kultur.

Gör dig redo att groova med dessa spelare när de visar upp sina rörelser i sina signaturdansrutiner under målfirandet.

Dans

Fotboll handlar inte bara om att göra mål och vinna, det är också en utmärkt plattform för att fira. Vare sig det handlar om koreograferade gruppdanser eller individuella signaturrörelser är glädjen och upprymdheten efter att ha gjort mål en integrerad del av spelet. I den här delen av artikeln vill jag dela med mig av några av de mest ikoniska dansrutinerna inom fotbollen. Från brasilianska samba-inspirerade rörelser till senegalesisk musik och Antoine Griezmanns dans inspirerad av Drake ska vi utforska de smittsamma rytmer och ritualer som pryder världens bästa fotbollsfester. Oavsett om du är fotbollsfan eller inte kan du inte låta bli att klappa fötterna till dessa medryckande rytmer.

Brasilianska och senegalesiska spelares dansrutiner

Fotboll handlar inte bara om att göra mål, det handlar också om firandet som kommer efteråt. Bland de många sätten att fira ett mål har brasilianska och senegalesiska spelare en särskild förkärlek för dansrutiner. Dessa spelare lägger fram sin unika stil och rytm i sina firanden, som ofta blir virala ögonblick.

Dansernas smidighet och kreativitet representerar den naturliga känsla som brasilianska och senegalesiska spelare ger fotbollsmatcherna. Användningen av samba eller afrikanskinspirerade rytmer tillför ett kulturellt element till firandet av spelet, vilket gör det till ett uttryck för identitet.

Det som skiljer dessa firanden åt är att de inte är koreograferade utan improviserade, där spelarna har frihet att komma på sina egna steg. Detta har lett till några minnesvärda ögonblick på planen som Neymars lekfulla sambadans efter att ha gjort mål mot Österrike 2018 eller Liverpool-duon Mane och Salahs synkroniserade frontflip under en match mot Chelsea 2021.

Det är viktigt att notera att dessa firanden inte bara är populära bland brasilianska och senegalesiska spelare, utan att fans över hela världen väntar ivrigt på dem, vilket bekräftar den kontinuerliga inverkan av olika kulturer på fotbollens hyllade aspekter.

Källa: Bästa målfirandet i fotboll

Antoine Griezmann visar oss att även fotbollsspelare har pinsamma pappadansrörelser.

Antoine Griezmanns dans inspirerad av Drake

När Antoine Griezmann gjorde mål utförde han en jubeldans inspirerad av den kanadensiske rapparen Drake. Griezmanns unika firarrutin innebär att han utför ”The Shoot Dance”, som gjordes populär av Drake i hans musikvideo till låten ”Look Alive”. Detta firande blev mycket populärt bland fotbollsfans på grund av den unga mittfältarens kärlek till modern hiphop-kultur.

Griezmanns dans blev en omedelbar hit bland hans fans och blev ett stort spektakel under hans matcher. Många andra fotbollsspelare sågs kopiera detta firande efter att ha gjort mål. Det var en perfekt uppvisning av hur popkultur integreras i modern sport och visar de korsande universum som skapar källor till inspiration och inflytande i sina respektive världar.

Hans unika rörelse smälte samman två olika konstformer från olika regioner till en enhet. Kombinationen genererade ett brett tilltal som drog med sig såväl musikälskare som sportentusiaster mot ett gemensamt intresse.

Fotbollsspelare som letar efter sätt att sticka ut bland sina kamrater har använt sig av olika firanden för varje generation. Griezmanns blandning av personlig stil med rytm och showmanship är viktig för att definiera nya vågor och samtidigt hålla nuvarande trender intakta inom sport och populärkultur.

Trots alla sina framgångar glömmer Messi aldrig att hylla den enda person som alltid trott på honom – sin mormor.

Två fingrar mot himlen

När jag växte upp som fotbollsfan har jag alltid fascinerats av de unika sätt på vilka spelarna firar sina mål. Vissa firanden är enkla medan andra är komplicerade, men varje firande har en speciell betydelse för spelaren.

I det här avsnittet ska vi utforska ett särskilt rörande firande som kallas ”Två fingrar mot himlen.” Detta firande används ofta för att hedra nära och kära som har gått bort, och vi ska titta närmare på ett exempel på detta från Lionel Messi, som tillägnade sina mål till sin mormor.

Dessutom kommer vi att fördjupa oss i detaljerna kring detta firande och dess betydelse inom fotbollen.

Lionel Messis enkla hyllning till sin mormor

Den begåvade argentinske fotbollsspelaren Lionel Messis unikt enkla men gripande hyllning till sin mormor är ett ögonblick som kommer att bli ihågkommet av många under många år framöver. Det är en semantisk NLP-variant av rubriken och ett ode till hans mormor som gav honom ovillkorlig kärlek och stöd under hela hans liv.

Efter ett mål tittar Messi upp och pekar mot himlen med båda händerna för att tacka sin kära mormor som gick bort när han bara var tio år gammal. Många av Messis fans och beundrare har tagit till sig denna gest, och vissa efterliknar den i sina egna matcher som ett tecken på respekt och hågkomst.

En unik detalj är att denna gest belyser familjens betydelse i Messis liv, något som han konsekvent krediterar för att hålla honom jordad och motiverad under hela sin karriär.

Det är intressant att notera att detta firande har blivit en av Messis signaturrörelser, med människor som ofta hänvisar till den som ”the Messi Point.” Det visar kraften i en enkel men ändå meningsfull gest i fotbollskulturen.

Källa: ”Bästa målfirandet i fotboll

Beskrivning av firandet

Fotbollsspelare har olika sätt att fira sina mål. Beskrivningen av firandet kan vara lika unik som spelarens personlighet eller en hyllning till en nära anhörig. Till exempel höjer Lionel Messi ofta två fingrar mot himlen till minne av sin mormor som gick bort när han var ung. Thierry Henry och Didier Drogba populariserade firandet av knäskjutningen där spelarna glider på knä mot lagkamraterna. Kylian Mbappé korsar armarna över bröstet, vilket han uppfann tillsammans med sin yngre bror, medan Samuel Eto’o har blivit känd för ”old man walk”-firandet där han går med krökt rygg och håller i en imaginär käpp.

Andra ikoniska firanden inkluderar:

 • Gabriel Jesus telefonsamtalsfirande
 • Pedris firande med ögonglasögon
 • Luis Saurez** tre kyssar
 • Gareth Bales 11 hjärtan
 • Bruno Fernandes** händer över öronen och tummsugande firande
 • Jesse Lingards** ”JLingz”-firande
 • Memphis Depays (BADTTW) blinda och döda för världen firande
 • Paulo Dybalas** maskfirande.

Fotbollsentusiaster tenderar att efterlikna dessa målfiranden. Ett förslag till fotbollsspelare är att de bör experimentera med nya firanden som är lätta att upprepa och som fansen lätt kan känna igen eller relatera till. Denna strategi säkerställer varaktiga kontakter med fansen samtidigt som den skapar värdefulla marknadsföringsmöjligheter för både lag och sponsorer.

Fem fakta om de bästa firandena i fotboll:

 • ✅ Siuuuu-firandet som skapades av Cristiano Ronaldo är ett av de mest populära och imiterade målfirandena i fotboll. (Källa: Team Research)
 • ✅ Robert Lewandowskis ikoniska målfirande, där han trycker ihop två knutna nävar över bröstet, är inspirerat av hans dotter och har gjort firandet populärt över hela världen. * (Källa: Team Research)
 • ✅ Det dramatiska summerault-firandet som populariserades av den tidigare nigerianska landslagsspelaren Julius Aghahowa har använts av andra spelare som Pierre Emerick Aubameyang och Victor Moses. * (Källa: Team Research)
 • ✅ Kylian Mbappés målfirande med två händer över bröstet uppfanns faktiskt av hans yngre bror när han spelade FIFA, och har sedan dess blivit ett populärt målfirande inom fotbollen. * (Källa: Team Research)
 • ✅ Lionel Messis enkla firande där han pekar med två fingrar mot himlen är en hyllning till hans mormor som gick bort 1998 och brukade ta med honom på fotbollsmatcher som barn. (Källa: Team Research)

Vanliga frågor om de bästa firandena i fotboll

Vad är Siuuuu! och vem populariserade det?

Siuuuu! firandet innebär att man hoppar upp i luften medan man snurrar handen och sedan landar dramatiskt med armar och ben isär. Den populariserades av den portugisiska superstjärnan Cristiano Ronaldo.

Vad är At Peace-firandet i fotboll och vem skapade det?

At Peace-firandet innebär att man står i ett hörn med händerna sammanlänkade och placerade på bröstet med slutna ögon. Cristiano Ronaldo var upphovsman till den.

Vem är Julius Aghahowa och vilken betydelse har han i fotbollsfirandet?

Julius Aghahowa är en före detta nigeriansk landslagsspelare som populariserade summerault-firandet efter att ha gjort ett mål i FIFA World Cup 2002. Andra spelare som Obafemi Martins, Pierre Emerick Aubameyang, Victor Moses och Tresor Lua Lua brukade också utföra sådana firanden.

Vad var Old Man Walk-firandet i fotboll, och vem gjorde det?

Old Man Walk-firandet innebär att man imiterar en äldre person som försöker röra sig med en käpp. Det gjordes av den tidigare kamerunske landslagsmannen Samuel Eto’o under hans tid i engelska Chelsea som svar på kommentarer om hans verkliga ålder.

Vilka fotbollsspelare är kända för sina dansfester?

Många fotbollsspelare som Neymar Jr, Vinicius Jr och Raphinha dansar ofta för att fira sina mål. Roger Millas dans vid hörnflaggan i VM 1990, senegalesernas hopp- och dansuppvisning i Korea/Japan 2002 och Antoine Griezmanns dans inspirerad av den populära R&B-stjärnan Drake och hans musikvideo ”Hotline Bling” är också kända firanden.

Varför pekar Lionel Messi två fingrar mot himlen efter att ha gjort mål?

Lionel Messis firande med att peka två fingrar mot himlen är en hyllning till hans mormor, som gick bort 1998, men som brukade ta med honom på fotbollsmatcher när han var liten. Messi har gjort över 800 mål under sin anmärkningsvärda karriär och gjort sitt målfirande populärt.